Nieuws Antwerpen MSC Belgium en PSA Antwerp beveiligen containers

MSC Belgium en PSA Antwerp beveiligen containers

MSC Belgium en PSA Antwerp beveiligen containers

schipMSC Belgium heeft een nieuw container release systeem in de markt gezet waardoor het ophalen van containers een stuk veiliger wordt. De scheepsagent heeft daartoe een onafhankelijke derde partner ingezet die gespecialiseerd is in databeheer en datasecurity. PSA International heeft zich als containerbehandelaar achter het project geschaard.

Criminelen vinden nog altijd makkelijk hun weg in de haven van Antwerpen. Ze slagen er zelfs geregeld in om containers te stelen. Scheepsagent MSC Belgium heeft daarom een nieuw bveveiligingssysteem ingeschakeld warbij de klanten moeten inloggen op een onafhankelijke beveiligde portaalwebsite. Die is ontwikkeld door externe IT-ecperten. De klanten krijgen hun informatie over het ophalen van hun container slechts nadat ze correct zijn ingelogd. Bij dat inloggen hoort een extra identificatie stap die ondersteund wordt door Microsoft.

Een bijkomend voordeel van het systeem ligt hierin dat de klanten van MSC Belgium altijd een overzicht kunnen krijgen van hun containers met inbegrip van de status ervan.

Op die manier is de ophaling van een container even veilig als het uitvoeren van een banktransactie, heet het bij MSC Belgium.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever heeft zich achter de introductie van het nieuwe systeem gezet. “Dit soort innovatie sluit immers ook volledig aan bij het beleid dat het nieuwe Antwerpse stadsbestuur wil voeren.”

MSC Belgium kreeg bij de lancering van het nieuwe beveiligingssysteem de volle steun van containerbehandelaar PSA Antwerp. PSA Antwerp is de grootste terminal operator in de haven van Antwerpen. Het bedrijf runt samen met MSC de MSC Home Terminal. PSA Antwerp exploiteert ook nog vier andere terminals.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.