Nieuws Antwerpen MSC Zoe recordschip voor Antwerpen

MSC Zoe recordschip voor Antwerpen

MSC Zoe recordschip voor Antwerpen

scheepjesZo’n 200 gelukkigen varen vandaag op uitnodiging van MSC en de haven van Antwerpen in het Deurganckdok met een Flandriaboot langsheen de MSC Zoe, officieel het allergrootste schip ter wereld. De MSC Zoe liep gisteren de haven binnen en was met zijn capaciteit van 19.224 containers (TEU) aan boord, een absoluut record voor Antwerpen.

De MSC Zoe is op maidentrip. Het schip werd gebouwd in Zuid-Korea (Busan) en doet verscheidene Europese havens aan. Na een eerste passage in Antwerpen komt de containerreus omstreeks 7 augustus terug naar Antwerpen. De Scheldestad is officieel de laatste Europese laadhaven van het schip, alvorens het opnieuw koers zet naar het Verre Oosten.

Het Antwerpse Havenbedrijf wilde de aanloop van dit mega schip niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De haven nodigde daarom mede in naam van MSC en Marc Beerlandt, managing director van MSC Belgium zo’n 200 enthousiastelingen uit die een trip mochten maken met de Flandria en vlakbij de MSC Zoe in het Deurganckcok passeerden. Marc Beerlandt himself gaf tekst en uitleg.

Met een capaciteit van 19.224 containers is de MSC Zoe officieel het grootste schip ter wereld. Sommigen twijfelen daar echter aan omdat de Bazran van de rederij UASC officieus 19.870 containers aankan terwijl het officieel geboekt staat voor 18.800 containers.

De MSC Zoe is vandaag recordhouder voor het aantal containers (TEU). Inzake lengde wordt het schip echter nog geklopt door de Mary Maersk (399 meter) en de Eleonora Maersk (397 meter). De MSC Zoe is immers “slechts” 395 meter lang…..

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.