Nieuws Antwerpen Multi Masters Group gaat 20.000 vliegtuigen schoonmaken

Multi Masters Group gaat 20.000 vliegtuigen schoonmaken

Multi Masters Group gaat 20.000 vliegtuigen schoonmaken

nicolasjeDe Multi Masters Group groeit sterk door. De bedrijvengroep uit Merksem heeft met Mobility Masters en F&F Masters nog twee nieuwe ondernemingen in de markt gezet. Het oorspronkelijke schoonmaakbedrijf van enkele jaren terug is vandaag een multidisciplinair concern met reeds meer dan 2100 personeelsleden op de payroll.

Het is allemaal begonnen als Cleaning Masters in 1988. Vader Paul de Schutter bouwde het schoonmaakbedrijf geleidelijk uit tot een van de toonaangevende ondernemingen uit de sector. In een harde concurrentiële markt slaagde de zoon, Nicolas de Schutter erin om de firma gestaag te laten opklimmen tot de top vijf van de zogenaamde facilitaire dienstverleners. De expansie verliep zo opvallend vlug dat men er zelfs in het Franse Rennes hoogte van kreeg. De Franse groep Samsic zag in Cleaning Masters een geschikte kandidaat om er de eigen marktposities in België mee uit te bouwen.

In dezelfde filosofie van het Franse moederbedrijf werd ook Cleaning Masters multidisciplinair verder uitgebouwd. In die mate dat de strategie niet langer exclusief afgesteld werd op schoonmaakactiviteiten in zegmaar kantoren maar ook op industriële reinigingsactiviteiten, groenonderhoud, klusjesdiensten, technisch onderhoud, ongedierte-controle, sanitaire hygiëne, las- en constructiewerkzaamheden tot zelfs catering. Vandaar destijds ook de optie om Cleaning Masters onder te brengen onder een brede merkennaam, Multi Masters Group.

Op die multidisciplinaire lijn wordt ondertussen onverminderd verder gegaan. “Wij hebben in de afgelopen dagen effectief twee bijkomende firma’s opgericht, zegt de consultant voor sales en marketing, Mark Beckers. “Mobility Masters gaat auto’s, trucks en zelfs vliegtuigen schoonmaken. Auto’s bij bv. autodealers en leasingmaatschappijen, trucks bij logistieke bedrijven, vliegtuigen op Zaventem. Wij hebben ondertussen al een contract op om jaarbasis 20.000 vliegtuigen schoon te maken. Onze tweede bijkomende firma, F&F Masters viseert de voedingsindustrie en engageert zich voor HACCP-reiniging bv.”

De Multi Masters Group tekent onderhand voor een omzet van pakweg 90 miljoen euro. De groep stelt zo’n 2100 mensen tewerk.

Foto: Nicolas De Schutter

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.