Nieuws Antwerpen Multimeat nam na brand nieuwe start

Multimeat nam na brand nieuwe start

Multimeat nam na brand nieuwe start

vleesDe vleesgroothandel Multimeat uit Ranst heeft de brand in mei van vorig jaar verwerkt. De toekomst zag er heel even dreigend uit voor het familiebedrijf maar met de inzet van het voltallig personeel is het management er alsnog in geslaagd om de firma een nieuwe start te geven.

Het zag er op die bewuste dag in mei verleden jaar heel even somber uit maar Multimeat heeft de gevolgen van de verwoestende brand kunnen verwerken. Het boekjaar 2012 werd als gevolg van de tijdelijke problemen afgesloten met een omzetdaling van 12% tot 44 miljoen euro. De brand had nu eenmaal een gedeelte van de opgeslagen voorraden ongeschikt gemaakt voor menselijke consumptie. Het bedrijfsresultaat dook daarbij uiteraard ook in het rood. Onder de streep bleef er evenwel nog een beperkte nettowinst over.

Multimeat is als vleesgroothandel vooral gespecialiseerd in de import van speciale, veelal buitenlandse vleessoorten. Het gaat dan om oa. wild zijn, kangoeroe, kameel, kwaliteitsrundsvlees, paard enz. De firma heeft zich in al die jaren sterk kunnen positioneren. De plotse brand heeft de dynamiek van het familiebedrijf niet kunnen breken. Christine en Luc Nauwelaers werken keihard om de lijn van de afgelopen jaren verder door te trekken.

Multimeat controleert met Omnimeat ook nog een dochteronderneming die verleden jaar een omzet neerzette van 763.000 euro. Multimeat stelt 17 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer