Nieuws Antwerpen Murprotec sterker verankerd in Antwerpen

Murprotec sterker verankerd in Antwerpen

Murprotec sterker verankerd in Antwerpen

murprotecDe groep Murprotec heeft een nieuw regionaal hoofdkantoor geopend in Tesssenderlo. Van daaruit zullen de provincies Antwerpen en Limburg bediend worden. Murprotec is een specialist in vochtbestrijding. Het bedrijf pakt zo’n 2500 werven per jaar aan.

Neen, Murprotec groeit niet extra snel als gevolg van de onophoudelijk kletsende regenbuien in dit land. “Onze expansie zal er allicht niet door afgeremd worden maar we viseren vooral de renovatiemarkt in België”, zegt regionaal directeur Michel Renders. “Onze huizen zijn relatief oud geworden en vergen de laatste jaren flink wat onderhoud. Wij groeien mee in die trend naar renovatie en herstel. Opstijgend vocht in huizen, vochtplekken en ventilatieproblemen zijn in dit opzicht een marktsegment dat heel wat mogelijkheden biedt.”

Murprotec beschikte in Merksem al een tijdlang over een pied à terre in het Antwerpse. De uitbouw van een regionaal kantoor in Tessenderlo moet het bedrijf evenwel sterker verankeren in de regio. “We kunnen vanuit Tessenderlo een permanentie verzekeren waardoor we onze klanten sneller kunnen bedienen.”

De specialist in vochtbestrijding werd destijds in 1954 opgericht in Groot-Brittannië. Het bedrijf werd vervolgens door de nieuwe Belgische aandeelhouders overgebracht naar het Waalse Eigenbrakel van waaruit een netwerk aan regionale kantoren over het hele land uitgebouwd werd. “We hebben nu negen kantoren maar we willen op termijn snel doorgroeien naar 18 vestigingen. Tessenderlo is daar een van.”

Murprotec is vandaag een internationale groep met vestigingen in Spanje, Frankrijk en Nederland. 500 man dragen de technologie van het bedrijf uit en werkte daarbij een omzet bijeen van 50 miljoen euro. In België zijn 110 man aan de slag, daarvan 24 technische experten. Murprotec tekent in België voor een omzet van zowat 12 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.