Krioyo verwijst naar de Creoolse keuken, waar de roots van Bérénice liggen. Maar de naam staat evenzeer voor een mengeling van smaken en culturen. “Dat is zowel voor ons als persoon van toepassing, als op de gerechten die we serveren en de sfeer in onze zaak”, vertelt ze. De keuken is dus niet uitgesproken Creools, maar ze accentueert sommige gerechten wel met kruidenmengelingen van daar.
Bérénice werkt ook graag met gepekelde groenten. Dit seizoen is dat bloemkool, biet, courgette en wortel. Die pekel maakt ze zelf en zorgt ervoor dat die niet te zuur, maar mooi in balans is. Een ander populair gerecht is de zalm. Dat is wilde zalm, gerookt in een klein bedrijf in Urk in Nederland. De vis wordt geserveerd met gemarineerde komkommer, dille en een citrus vinaigrette.

Bij Krioyo is muziek al even belangrijk als de kwaliteit van het eten. “De muziek staat hier ook iets luider, maar zonder echt overheersend te zijn”, verduidelijkt Pol. Met een oude iPod en dito platenspeler zorgt hij voor een gevarieerd aanbod. “Als de plaat omgedraaid moet worden, weten de vaste klanten dat ze even moeten wachten op het volgende gerecht.” Toch wil hij het geen ‘muziekrestaurant’ noemen. “We houden zo niet van concepten”, benadrukken zowel Pol als Bérénice. “We willen het ook allemaal heel persoonlijk maken voor onze klanten.”
Regelmatig worden er ook concertdiners georganiseerd. Voor de derde verjaardag van Krioyo is singer-songwriter Kathleen Vandenhoudt de speciale gast. Ze bezingt de rusteloosheid van het hart, het ontembare vuur van het leven, en ontkleedt de liefde tot op het bot. Onder de noemer no-nonsense en puur heeft ze een oerdegelijke live reputatie opgebouwd. Gasten krijgen op het verjaardagsconcert op 25 januari al een primeur van haar nieuwe album Undress this love. Ideaal moment om kennis te maken met dit pure Belgische talent.