Nieuws Antwerpen M+W Process Automation staat te koop

M+W Process Automation staat te koop

M+W Process Automation staat te koop

AutomationM+W Process Automation: als firmanaam een hele hap. Dat zou binnen afzienbare tijd wel eens kunnen veranderen. De leverancier van automatiseringsoplossingen uit Melsele staat te koop. Het Duitse concern M+W uit Stuttgart stoot zijn automatiseringsdivisie af. “Dat kan voor ons nieuwe perspectieven openen”, zegt managing director Stephan Hoste. Hoste stuurt het bedrijf aan samen met zijn collega Alain Wullaert.

Automatisering is een sterke groeimarkt. In nagenoeg alle branches. Met het vroegere S3 sprongen een aantal mensen in Temse in 2003 mee op die trein. S3 werd enkele jaren later al overgenomen door een Duitse groep die enkele tijd later zelf in handen kwam van het Duitse technologieconcern M+W. Het vroegere S3 werd overgebracht naar Melsele waar het een snelle expansie doorzette.

“Wij hebben verleden jaar een omzet van liefst 20 miljoen euro gerealiseerd”, zegt Stephan Hoste. “Dat was meteen twee keer zo veel als het jaar ervoor. We hebben in 2013 echter wel enkele grote contracten afgewerkt. Zo voor het Nederlandse NedCar in Born en voor GSK. Dit jaar gaan we dat cijfer dus niet meer halen. Maar we draaien onderhand uitstekend.”

Wat er in de komende maanden te gebeuren valt is nog niet duidelijk. Het technologieconcern M+W is alvast van plan om zijn divisie automatiseringsoplossingen in de proces- en manufacturingindustrie af te stoten. Er zou nogal wat belangstelling voor zijn. Met een omzet van 150 miljoen euro is de groep alvast geen kleintje. “Zo’n operatie zou voor ons op lange termijn best voordelig kunnen zijn”, zegt Stephan Hoste. “Indien we een verzelfstandigde koers zouden kunnen volgen zullen we daar zeker de vruchten van plukken.”

In Melsele wordt ondertussen hard verder gewerkt. Het bedrijf co√∂rdineert zijn activiteiten met de vestigingen in Breda en Waver. De zowat 150 werknemers leggen de focus op de engineering van automatiseringsoplossingen, design en installaties van proces sturingssystemen (DCS) met de relevante randgegevens zoals MES en andere value added solutions. “Onze doorgedreven kennis van procesveiligheid en de relevante onderwerpen versterkt onze klantenbinding omdat we daarmee de kern van hun procesinstallaties ondersteunen.”

Vandaag ligt het accent vooral op migraties van oudere DCS-systemen waarbij slimme migratiesystemen aan de hand van bedradings- en ombouwconcepten een duidelijke meerwaarde bieden.

M+W Proces Automation werft vandaag nog altijd bijkomend personeel aan. Webdevelopers bv. planningsverantwoordelijken, werkvoorbereiders, automatiseringsengineers, koeltechnici enz. “Wij hebben een duidelijke visie naar nieuwe werknemers toe. We integreren jonge engineers in project teams die geleid worden door senior engineers en confronteren ze met de uitdagingen van een holistische aanpak. Ze krijgen daardoor de nodige ruimte en de tijd voor zelfontplooiing en ervaringsuitwissdelingen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.