Nieuws Antwerpen Na 3 weken hervatten werken Krijgsbaan (R11)

Na 3 weken hervatten werken Krijgsbaan (R11)

Na 3 weken hervatten werken Krijgsbaan (R11)

MORTSEL – Door de coronacrisis hebben de werken aan de Krijgsbaan (R11) een drietal weken stilgelegen. Vanaf vrijdag 10 april zal de aannemer de activiteiten opnieuw hervatten, weliswaar met respect voor de opgelegde veiligheidsmaatregelen. Tegen de tweede helft van juni moeten de werken aan de Krijgsbaan volledig achter de rug zijn.

Vanaf vrijdag 10 april start de aannemer met het asfalteren van de volledige noordzijde (rijrichting Mortsel) van de Krijgsbaan, van het kruispunt met de Heirbaan tot aan de Eggestraat. De Heirbaan is op vrijdag 10 april gedurende één dag volledig afgesloten ter hoogte van de Krijgsbaan, zowel vanuit Wilrijk als Borsbeek. Handelszaken en woningen in de Heirbaan zijn die dag uitsluitend via de Liersesteenweg bereikbaar.

Op 16 april start laatste fase

Donderdag 16 april brengt de aannemer de wegmarkeringen aan op het nieuwe stuk rijweg (noordkant) van de Krijgbaan. Diezelfde dag verhuist de werfzone naar de zuidkant (rijrichting Borsbeek) van de rijweg. Het is de start van de laatste fase tussen de Eggestraat en de Fortstraat, inclusief het kruispunt. De herinrichting van de Krijgsbaan moet tegen de 2de helft van juni volledig klaar zijn.

Het uitgangspunt blijft dat verkeer op de Krijgsbaan steeds in één richting naar Borsbeek kan blijven rijden. Vanaf donderdag 16 april rijdt verkeer via de nieuwe rijstrook aan de bovenzijde van de rijweg. De parkeerstrook aan die kant van de weg komt ook terug vrij.

Doorgaand verkeer in de richting van Wilrijk volgt nog steeds de omleiding via de Ring van Antwerpen. Fietsers en bromfietsers volgen nog tot 16 april in beide richtingen de huidige omleiding via de Oude Spoorweg. Nadien kunnen ze gebruikmaken van het vernieuwde fietspad aan de kant van ‘den Berm’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.