Bold Baguette 3 Michael en Charlotte in hun nieuwe winkel. Foto: Jan Van der Perre

Na Hove nu de Koekenstad: Michael en Charlotte openen tweede winkel van Bold Baguette in Kammenstraat

De Kammenstraat heeft er een nieuwe blikvanger bij. Edegemnaren Michael Van Paesschen en Charlotte Debaveye openden er afgelopen weekend Bold Baguette, een vrouwenboetiek “met een hoekje af”. Na een bloeiende webshop, een succesvolle pop-up in Knokke en fysieke winkel in Hove, is de zaak in de Koekenstad een volgende stap voor het ondernemerskoppel. Zijn verhaal lijkt nog lang niet geschreven, want Charlotte en Michael dromen stiekem al van een nieuw avontuur: “Een agency, interieurwinkel of eigen kledinglijn, wie zal het zeggen”, klinkt het ambitieus.

De naam doet misschien anders vermoeden, maar wie uit is op koffiekoeken, pistolets of sandwiches, is bij Bold Baguette aan het foute adres. “In Frankrijk is een baguette niet alleen een stokbrood, maar ook een toverstokje. Een imaginair object dat wij gebruiken om mensen om te toveren met een nieuwe look”, verklaart bezielster Charlotte Debaveye.

Sinds 2018 haalt de Kortrijkzaanse de inner-magiër in zich naar boven. Dat doet ze steevast aan de zijde van haar levens -en ondernemingspartner Michael Van Paesschen. “Vijf jaar geleden schoot Bold Baguette uit de startblokken als online kledingzaak”, vertelt de Antwerpenaar. “Een fysieke winkel was onmogelijk, want we oefenden beide een fulltime job uit.”

Initieel boden we veel kleedjes aan, maar al gauw focusten we op meer. Betaalbare en kleurrijke damesmode met ‘een hoekje af’’, legt Charlotte uit. “Niet per se experimenteel, wel stukken die je elders niet zomaar vindt. Naast Scandinavische merken verkopen we bijvoorbeeld ook een leuk Spaans label.”

Die opvallende opties trokken meteen de aandacht. “De zaken gingen ons voor de wind. Na de coronacrisis wilden we testen of dat succes zich zou doorzetten in een fysieke winkel. We waagden onze kans met een zomerse pop-up in Knokke”, blikt Charlotte terug. “Een schot in de roos”, vult Michael aan. “Toen onze tijd aan de kust erop zat, besloten we te zoeken naar een handelspand in de buurt van Edegem, waar we wonen. Louter focussen op een webshop zou een stap terug zijn.”

Het interieur van de winkel. Foto: Jan Van der Perre

Charlotte en Michael zetten een stap vóóruit en openden in november 2022 hun eerste fysieke winkel in de Kapelstraat in Hove. Afgelopen zomer volgde opnieuw een succesvolle pop-up periode in Knokke. “Nadien kriebelde het om een tweede zaak te openen”, aldus Michael. “De Koekenstad droeg onze voorkeur weg. Antwerpen is een absolute hotspot voor shoppers.”

“Toen we op het pand in de Kammenstraat stuitten, waren we door het dolle heen”, pikt Charlotte in. “Een iconische straat met veel passage waarin onze winkel zeker een plaatsje heeft. In Hove bouwden we ondertussen een goede band op met veel klanten, in Antwerpen zal de winkelervaring wellicht anders zijn. We zijn benieuwd wat het nieuwe avontuur in petto heeft.”

De nieuwe etalage. Foto: Jan Van der Perre

Afgelopen zaterdag gingen de deuren van Bold Baguette voor de eerste keer open. “Het was een ontzettend gezellig weekend. Ondanks de mistroostige weersomstandigheden kregen we heel wat bezoekers over de vloer”, blikt Michael terug.

“Nu gaan we even bekomen en ervoor zorgen dat de winkel hier op de rails raakt. Maar zoals dat gaat bij ondernemers, staan onze hersenen nooit stil. Stiekem peinzen we al over een volgende stap. We zijn ambitieus en willen verder schrijven aan dit mooie verhaal. Wie weet komt er op termijn wel een eigen kledinglijn, agency, interieurwinkel of broodjeszaak”, grapt het koppel. “Pols in maart nog eens naar onze plannen. Wellicht zitten we dan al op nieuwe zaken te broeden.”