Nieuws Na Tom Boonen investeert nu ook Philippe Gilbert in Antwerpse Classified Cycling

Na Tom Boonen investeert nu ook Philippe Gilbert in Antwerpse Classified Cycling

Foto Belga

Na Tom Boonen investeert nu ook Philippe Gilbert in Antwerpse Classified Cycling

ANTWERPEN – Philippe Gilbert, die eind vorig jaar een punt zette achter zijn loopbaan van profwielrenner, wordt aandeelhouder en ambassadeur van Classified Cycling. Dat heeft de Antwerpse derailleurspecialist woensdag aangekondigd.

Classified Cycling is gespecialiseerd in innovatieve schakeltechnologie, waarbij de voorderailleur – het onderdeel dat de ketting van het ene naar het andere kettingblad beweegt bij het schakelen –  in de naaf van het achterwiel is verwerkt.

Hoeveel Gilbert in het bedrijf investeert, staat niet in het persbericht. CEO Mathias Plouvier zei aan het financiële dagblad De Tijd dat het niet louter een symbolisch bedrag is. “Het zijn geen miljoenen, maar het is ook geen klein bedrag”, aldus Plouvier.

De voormalige wereldkampioen wielrennen (2012) wordt ook een van de uithangborden van Classified. In die functie komt hij een voormalige ploegmaat en ook ex-wereldkampioen, Tom Boonen, tegen. Ook Boonen is aandeelhouder van Classified, net als nog andere ex-wielrenners Andre Greipel, Marcel Kittel en Anna Van der Breggen.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.