Nieuws Antwerpen Nationale erkenning voor Silverspoon

Nationale erkenning voor Silverspoon

Nationale erkenning voor Silverspoon

argentHet cateringbedrijf Silverspoon uit Wijnegem heeft de BEA Catering Award gewonnen. In de Brusselse Kart Expo haalden de Antwerpenaars het van 13 andere deelnemende cateraars in een live-cooking competitie. Silverspoon bevestigt daarmee de reputatie die het in de afgelopen jaren opgebouwd heeft.

Silverspoon is 15 jaar geleden opgezet door Bart Claessens. Die zette zijn eerste stappen in de business catering in een klein Antwerps restaurant maar groeide al snel door tot een gevestigde onderneming. Silverspoon telt vandaag bedrijven als Fortis, Axa, Coberfret, ING, Petercam e.a. tot zijn klanten. De koks van Silverspoon werken menu’s uit voor liefst 3000 mensen tegelijk.

De BEA Catering Award werd dit jaar voor de eerste keer toegekend op basis van een live cooking-competitie. 14 eventcateraars vaardigden hun beste chefs af naar Brussels Kart Expo om er aan de slag te gaan met een reeks opgelegde ingrediënten. Uiteindelijk werd het driegangenmenu van Silverspoon het hoogst gewaardeerd door de jury. Een prestatie waar de eventcateraar uit Wijnegem alvast heel trots op mag zijn.

De BEA Catering competitie was een afspraak waar Silverspoon niet mocht ontbreken. “We vonden het belangrijk om deel te nemen omdat het toch een kans is om te ontdekken waar we staan in vergelijking met onze collega’s/concurrenten”, zegt zaakvoerder Bart Claessens, zaakvoerder van Silverspoon. “Daarnaast was het ook interessant om te zien hoe ieder zo’n uitdaging op zijn eigen manier aangaat. Het was ook bijzonder fijn om vast te stellen dat er, ondanks de competitie, toch een heel aangename en ontspannen sfeer hing tussen de collega’s.”

Na een korte briefing kregen de chefs hun ingrediënten waarmee ze een driegangenmenu moesten uitwerken. In tussentijd hield het tafelpersoneel zich bezig met het aankleden van de jurytafel. Bart Claessens: “Qua tafelaankleding hebben we het vrij sober gehouden. We hebben gekozen voor een klassieke, maar tegelijkertijd kwalitatieve invulling, met een propere en strakke decoratie. We wilden immers dat alle focus ging naar het vernieuwende werk dat onze chefs in de keuken zouden klaarmaken.”

Silverspoon was in Brussels Kart Expo aanwezig met chefs Bart Huybrechts & Steven Leirs. Zij bezorgden de jurytafel een unieke ervaring. “Onze expertise in de cateringwereld heeft ons geleerd pretentieloze bereidingen hoog in het vaandel te dragen. Hier hebben we dus ook geopteerd voor een gerecht zonder franjes waar alle ingrediënten natuurlijk bereid werden met respect voor hun eigenheid en smaak. Ook de manier van dresseren heeft een kleurrijk bord als resultaat, waar niet te veel aan gekunsteld werd en wat snel en efficiënt kan doorgegeven worden voor grote aantallen.”

Nadat de punten van de juryleden waren opgeteld, kwam Silverspoon als winnaar uit de bus. Tot grote tevredenheid van het hele team. “Ik denk dat iedereen er wel een bepaalde waarde aan hecht. We hebben de juryleden aan onze tafel een aangename tijd proberen te bezorgen door hen te verwennen op culinair vlak. We hadden gehoopt op een goede uitslag, en zo’n eerste plaats is toch iets waar we best wel trots op zijn”, zo besluit Bart Claessens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.