Nieuws Antwerpen Natuurwerk opent magazijn in Essen

Natuurwerk opent magazijn in Essen

Natuurwerk opent magazijn in Essen

ESSEN/TURNHOUT – Natuurwerk, dat duurzaam natuur- en landschapsbeheer uitvoert voor bedrijven en overheden, breidt uit. De onderneming heeft een eigen magazijn in gebruik genomen in Essen. Het wordt het vijfde magazijn van Natuurwerk. De coördinatie blijft gebeuren vanuit Turnhout. Op termijn wordt in Essen en omgeving nog gezocht naar 15 tot 20 bijkomende arbeiders.

Natuurwerk verricht duurzaam natuur- en landschapsbeheer. Dat doet het vanuit een ecologische visie en met een professionele omkadering. Het bevorderen van de biodiversiteit staat hierbij voorop. Veel bedrijven schakelen Natuurwerk in voor maaiwerken, het verzorgen of vellen van bomen, snoeiwerken allerhande, houtkantbeheer, aanplantingen en zelfs de omvorming van groenzones tot (tijdelijke) natuur.

Natuurwerk is een sociale onderneming met 120 werknemers. Omdat het gaat om sociale economie hebben veel werknemers een LDE-statuut (lokale diensteneconomie). Het administratieve hart is in Turnhout, van waaruit 5 magazijnen worden aangestuurd, in Wortel, Retie, Houtvenne, Puurs en sinds deze week ook Essen.

In Essen start Natuurwerk met een 1 ploeg van 5 arbeiders, met ervaring en aangestuurd door een coördinator die al ploegbaas was in Wortel. Maar het is de bedoeling is om zo snel mogelijk deze kern te versterken met mensen vanuit de directe omgeving, om zo op een paar jaar uit te groeien tot een ploeg van 20 tot 25 personen.

Natuurwerk heeft gekozen voor een 5de magazijn in Essen omdat het er al behoorlijk wat opdrachten uitvoert. In opdracht van Kempens Landschap beheert Natuurwerk de domeinen van het College der Redemptoristen en van de zusters Franciscanessen (Wuustwezel). Ook wordt er gewerkt voor het Agentschap Natuur en Bos (De Maatjes, West-Beersgat, Wolfsheuvel, Kalmthoutse Heide, Achterste Duinen, …) voor de Bosgroep Antwerpen-Noord (Wildertse Duintjes…) en voor het Regionaal Landschap De Voorkempen.

Ook voor het gemeentebestuur van Essen heeft Natuurwerk al verscheidene werken uitgevoerd, zoals het aanleggen van hondenuitloopzones, plaatsen van wildrasters en bosaanplantingen.

Tot nu kwamen er ploegen vanuit Wortel naar Essen om de werken uit te voeren, waardoor nogal wat tijd ging zitten in verplaatsingen. Omdat Natuurwerk graag dicht bij zijn klanten werkt, is dus gekozen voor een eigen stek in Essen, een regio die rijk is aan waardevolle natuur, precies het type natuur dat Natuurwerk duurzaam en ecologisch verantwoord wil beheren.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.