Nieuws Antwerpen Navitec pechverhelper voor schepen

Navitec pechverhelper voor schepen

Navitec pechverhelper voor schepen

scheepjevergaatDe Alexander von Humbolt had maar net het droogdok van Navitec verlaten of er kwam al een ander schip “met averij” binnen. Navitec is een scheepsherstellingsbedrijf dat mee de roem uitdraagt van wat ooit een bloeiende Antwerpse havensector was.

Het gaat het bedrijf vandaag voor de wind. “Onze business is zoals altijd echter heel erg fluctuerend. Wij zijn zowat de pechdienst van de Vlaamse havens, wij leven van de ellende van anderen,” zegt zaakvoerder Joris Van de Water. “Je kunt dus nooit op voorhand uitmaken hoe de zaken gaan lopen. Het is gewoon wachten tot er zich iets aandient. Het loopt hier bijwijlen allemaal door elkaar, is het super druk. Soms is het dan weer heel erg stilletjes.”

Navitec is een gevestigde waarde in de haven en is al actief sinds 1979. In 2010 kocht Joris Van de Water zich voor 50% in in het bedrijf. Zelf was hij eerder scheepskapitein op de lange omvaart, hij werkte in de rederij en kwam uiteindelijk in de scheepsherstelling terecht. Hij bouwde Navitec in enkele jaren uit tot een volwaardig geheel met infrastrucctuur, knowhow en veel ervaring. Met de overname van een scheepswerf als aandeelhouder binnen het nieuwe consortium Antwerp Drydocks kan Navitec de rederijen vandaag een full option aanbieden. Schepen kunnen voortaan “droog gezet worden om herstellingen te laten uitvoeren. Dat was het enige dat nog ontbrak in onze porfolio.”

Bij Navitec werken vandaag zo’n 70 man. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van 12 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.