Nieuws Antwerpen Nederlander Kant werd groot in Antwerpen

Nederlander Kant werd groot in Antwerpen

Nederlander Kant werd groot in Antwerpen

volvoDe expansie werd ingezet vanuit het Nederlandse Hulst. Het ging evenwel na enkele jaren doelbewust in de richting van de haven van Antwerpen en het Albertkanaal. Garage Kant is ondertussen een Belgische NV met acht exploitatiemaatschappijen. Daarnaast is er ook nog de vestiging in Hulst. Volvo is het grote uithangbord maar het bedrijf is ook dealer voor de trucks van Nissan en Renault.

Harold Kant heeft het goed bekeken. De Nederlander zette in 1965 zijn eigen garage op in Hulst. In 1968 werden de eerste contacten geformaliseerd met Volvo Trucks. Sindsdien ging het heel snel. Vandaag worden ook garages gerund in Antwerpen, Sint Niklaas, Olen en Beerse. De Zweedse trucks verkochten in die mate uitstekend dat er ook een diversificatie met Volvo Penta  opgezet werd als Kant Marine and Industrie Antwerpen en als  Kant Marine Nieuwpoort. Daarnaast kam er ook een Verhuurbedrijf Kant en Kant Trailer Repair.

“Het loopt vandaag allemaal best lekker,” zegt manager Eric Cuyt. “De transportsector doet het niet slecht. Alhoewel er enkele ernstige uitdagingen op de bedrijven aankomen zoals de kilometerheffing lijkt het er toch op alsof er beweging komt in de markt.”

Uiteraard is Volvo ook een biezonder sterk merk. Wie actief is in de sector is er zich overigens van bewust dat Volvo altijd ook een goede restwaarde garandeert. “Maar die goede reputatie is vooral het resultaat van  de volgehouden onderzoeksinspanningen bij de Zweden”, zegt Eric Cuyt nog. “Wie ooit met een Volvo gereden heeft kent de kwaliteit van de vesnellingsbakken van het merk bv.”

De redelijk goede start voor 2016 blijkt ook uit de resultaten die in februari neergezet werden. “We hebben de facto 1000 uur meer verkocht dan in februari van verleden jaar”, stelt Eric Cuyt vast.

In de onderscheiden vestigingen van de groep zijn zo’n 110 mensen aan het werk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.