Nieuws Antwerpen Nederlanders kunnen doorstart nemen met Sucraf

Nederlanders kunnen doorstart nemen met Sucraf

Nederlanders kunnen doorstart nemen met Sucraf

peter paulDe plantageholding Sucraf kan nieuwe activiteiten gaan ontplooien. De aandeelhouders van de Antwerpse groep stemden tijdens een buitengewone algemene vergadering unaniem tegen de ontbinding van de vennootschap. Met het aantreden van de nieuwe aandeelhouder, de Nederlandse holding Value8 wordt gehoopt op een doorstart.

Sucraf is een van de weinige overgebleven koloniale erfenissen uit Congo. De maatschappij rond de familie Kronacker werd in het land van Kabila evenwel in die mate tegengewerkt dat ervoor geopteerd werd om de maatschappij te ontbinden. Sucraf had nog slechts één actief, een participatie van 33% in de suikerrietplantage Sucki in Zuid-Kivu. Sucki was evenwel de speelbal van Congolese schimmige belangenconflicten, fraude, bedrog en zelfs moord. De plantage zelf werd helemaal leeggeroofd en verwoest. In die mate dat de familie Kronacker niet langer wilde opdraaien voor de lopende kosten.

Het aantreden van Peter Paul de Vries die de belangen van de familie Kronacker in Sucraf overnam opent nieuwe perspectieven. de Vries heeft eerder al activiteiten ontplooid rond andere lege beursschepen. De aandeelhouders hopen dan ook dat de Vries op termijn nieuwe activiteiten voor de holding zal inbengen.

In oktober zal in dit opzicht een nieuwe buitengewone algemene vergadering georganiseerd worden waarop de bestuurders Paul, Hugues en Quentin Kronacker hun ontslag zullen moeten indienen. Value8 kan dan andere bestuurders aanstellen. Blijkt ondertussen dat Value8 er op staat dat hoe dan ook een Kronacker aan boord zou blijven. Op die manier zouden de zaken in Congo verder kunnen opgevolgd worden.

Value8 heeft ondertussen nog geen inkijk gegeven in de plannen die het heeft met Sucraf.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.