Nieuws Antwerpen Neo werkt zich op als e-learningspecialist

Neo werkt zich op als e-learningspecialist

Neo werkt zich op als e-learningspecialist

lerenICT-dienstverlener Xylos brengt zijn bestaande e-learningactiviteiten onder de nieuwe merknaam Neo. Dat zet een breed aanbod voor e-learning in de markt, van eenvoudige introductieprogramma’s, over sales- en producttrainingen, tot volledige leercampagnes. “Onder de paraplu van Xylos worden we nog te vaak enkel met ICT geassocieerd. Met Neo, dat onafhankelijk opereert, willen we veel breder gaan, een eigen identiteit creëren en die eigenheid verder ontwikkelen”, zegt Peter Coppens, business unit managervan de divisie Learning.

Neo wijkt af van de traditionele aanpak door te focussen op de leerervaring van de cursist en de klant heel nauw te betrekken bij de ontwikkeling van zijn cursus. “Met Neo creëren we een beleving op maat van elke specifieke doelgroep. Onze opleidingen zijn een ervaring op zich, steeds relevant want afgestemd op de leefwereld van de cursist. Vandaag zie je vaak eenheidsworst in e-opleidingen, waardoor die niet de gewenste impact hebben. Net dat willen we vermijden”, zegt teamleider Wim Van Borm.

Neo beschikt over een team van zeven ervaren consultants die voor de ontwikkeling van de leersessies nauw samenwerken met klanten en cursisten. Nog dit jaar zal dit team normaal verdubbeld worden. “De inhoud van onze curussen wordt bepaald door de kennis en ervaring van onze consultants, in samenspraak met onze klanten. Daardoor zijn onze cursussen perfect afgestemd op hun noden”, aldus Peter Coppens.

Xylos groeit ondertussen sterk door. Tijdens het boekjaar 2012/2013 werd een omzet gerealiseerd van 27 miljoen euro. Dit was 2 miljoen meer dan in 2011/2012. Bij het Antwerpse bedrijf staan overigens zo’n tiental vacatures open.

Xylos heeft zich toegespitst op verschillende nichemarkten. Daaronder de systeem- en cloudintegratie, mobile workplace management, social enterprise solutions en e-learning. De opleidings- en trainingscursussen van het bedrijf hebben onderhand een reputatie die tot ver buiten de regio gaat. Xylos werd opgericht in 1984 en werd onder het initiatief van voorzitter Christian Leysen uitgebouwd tot een gerespecteerde onderneming.

De cijfers mogen overigens best gezien worden. Op de resultatenrekening staan een bedrijfswinst van 736.000 euro en een winst van 595.000 euro. “We moeten onze klanten, de markten, het personeelsbestand en de kosten permanent opvolgen om ervoor te zorgen dat de positie en de ontwikkeling van de vennootschap positief blijven”, heet het ondertussen voorzichtig aan de Antwerpse Noorderlaan.

Bij Xylos staan vandaag zo’n 150 mensen op de payroll. Het bedrijf heeft overigens verscheidene jobaanbiedingen open staan zoals een senior IT consultant Citrix, een senior IT consultant, een technology architect enz.

Inia

Xylos heeft onlangs de joint venture Inia overgenomen. Inia werd vijf jaar geleden opgezet in samenwerking met SecureLink, de infrastructuur en security specialist. Xylos had 45% van de aandelen in handen. Het Antwerpse bedrijf besliste onlangs om zich voortaan op te stellen als enige referentiepartner en zijn positie in de markt van geïntegreerde communicatiesystemen te versterken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.