Nieuws Antwerpen Nergens meer vrouwelijke starters dan in Antwerpen

Nergens meer vrouwelijke starters dan in Antwerpen

Nergens meer vrouwelijke starters dan in Antwerpen

ANTWERPEN – Nergens anders in Vlaanderen is het aandeel vrouwen in het Bryo-traject zo groot als bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Daar is zowat de helft van de Bryo-deelnemers een vrouw.

Elk jaar begeleidt Voka tijdens Bryo 800 startende ondernemers, waarvan 40 procent vrouwen. In Vlaanderen spant Antwerpen echter de kroon. Daar volgen 250 ondernemers en studenten de startersbegeleiding. Bij de student-ondernemers die begeleid worden, hebben de vrouwen daar hun numerieke kloof op de mannelijke deelnemers helemaal dicht gefietst. Bij de gewone start-ups is er nog een verschil van enkele procenten.

“Al jaren stellen wij echt alles in het werk om meer vrouwen in dat netwerk te krijgen”, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. “We werken bijvoorbeeld met diverse studenteninitiatieven, zoals TakeoffAntwerp of Startup@campus, samen om ondernemerschap te promoten. Dat vertaalt zich nu ook meer en meer in de uitstroom naar het beroepsleven en het ondernemerschap.”

Het Bryo-startersproject begeleidt jongeren en beginnende ondernemers om hun ondernemersidee vorm te geven en uit te bouwen tot een succesvol bedrijf. De deelnemers worden samen gezet in een lerend netwerk waarin ze ervaringen uitwisselen met collega-starters onder begeleiding van een ervaren coach.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.