Nieuws Antwerpen Netwerken op en rond de dansvloer

Netwerken op en rond de dansvloer

Netwerken op en rond de dansvloer

nightDeze week zaterdag  wordt de Antwerpse Waagnatie opnieuw het toneel voor Night Shift, een bijzonder netwerkevent. Geen klassieke beurs met afgesloten hokjes, maar een open ruimte waar creatieve en innovatieve ondernemers samenkomen. Er is ruimte voor gevestigde waarden en grote bedrijven, maar ook voor kmo’s, eenmanszaken en jonge start-ups. De deelnemende bedrijven kunnen er in een heel bijzonder kader hun diensten voorstellen aan sectorgenoten, klanten en prospecten.

Bijzonder aan Night Shift is dat het volledige event is opgebouwd rond een centrale dansvloer. Het event gaat immers door van 17u tot 5u ‘s ochtends en is een unieke mix van een zakelijk netwerkevent en een party. Night Shift wil het concept van de klassieke netwerkevents stevig door elkaar schudden en een platform bieden voor creatieve en innovatieve ondernemers. Visitekaartjes uitdelen op de dansvloer, waarom ook niet?

De drie creatieve breinen en organisatoren achter Night Shift, Maxime Neslany, Jean-Michel Teerlinck en Mathieu Luyens, zijn zelf jonge ondernemers en waren uitgekeken op de klassieke beurzen en netwerkevents waarop ze werden uitgenodigd. Deze sluiten vaak niet aan bij het creatieve en innovatieve karakter van de deelnemende bedrijven. Ze bedachten een eigen concept waar netwerken, creativiteit en plezier worden gekoppeld.

In 2013 zag de eerste editie van Night Shift het licht in Gent. Geen afgesloten hokjes of lange rijen saaie beursstandjes, maar een open ruimte waar zelfstandigen, start-ups, jonge ondernemers of gevestigde waarden hun klanten kunnen uitnodigen en elkaar leren kennen met een hapje, drankje en dansje. Het bijzondere was echter dat de events steeds in het weekend plaatsvonden en doorgingen tot in de vroege uurtjes in de vorm van een party. Een gewaagde gok, maar het was meteen een shot in de roos. Drie jaar later zijn er Night Shift events in Gent, Antwerpen, Kortrijk en Hasselt.

Dat Night Shift allesbehalve een klassieke beurs is wordt ’s avonds pas echt duidelijk. Dan gaat de muziek luider en wordt er tot in de vroege uurtjes gedanst op de beats van organisator Maxime Neslany aka DJ Maxim Lany en collega dj’s Hush Hefner, Deloin en Blackgold Digger, Audio City Soul. Maar het netwerken en ideeën delen gaat gewoon verder, met cocktails en heerlijke hapjes uit de foodcorner. Ook deze worden verzorgd door jonge ondernemingen met een zeer eigen en creatieve visie op food & drinks.

De standen blijven gewoon open en de bezoekers kunnen langskomen tot 5u in de ochtend.

Night Shift zorgt voor een goede mix van lokale, nationale en internationale deelnemers en is telkens sterk lokaal verankerd. In de Waagnatie tekenen een 60-tal Antwerpse bedrijven present. Van ‘technologische’ spelers over design, bouw & architectuur, fashion, food en hospitality. Bedrijven als Van den Weghe, Dîner Privé, Verhamme + De Vel Architecten, Cloud en Martha BVBA zijn slechts enkele die er hun diensten zullen voorstellen.

Night Shift vormt ook het toneel voor verschillende productlanceringen. Zo zal de lancering van de nieuwe Mini Cabrio voor de Provincie Antwerpen er plaatsvinden en kunnen de bezoekers er kennis maken met Convoi, een nieuw en uniek retail project (http://www.weareconvoi.com/)

Net als vorig jaar is er ook dit jaar de ‘Night Shift Conference’. Tussen 15u30 en 17u kunnen de bezoekers aansluiten bij pittige debatten rond verschillende thema’s waarbij gastsprekers ervoor zorgen dat je weer helemaal mee bent in de trends in verschillende sectoren.

Dit nieuwe initiatief wordt georganiseerd ism Start it @kbc (http://www.startit.be/)

Voor meer informatie: Frédéric De Gezelle – Diamonds & Pearls (frederic@dpcommunications.be of 0473 97 98 13)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.