Nieuws Antwerpen New Holland Tractor viert 50 jaar

New Holland Tractor viert 50 jaar

New Holland Tractor viert 50 jaar

tractorNew Holland Tractor is een vrij bescheiden onderneming. Wat discreet weggestoken in het Antwerpse havengebied haalt het bedrijf zelden de actualiteit. De fabriek is technologisch evenwel sterk geavanceerd in de bouw van moderne aandrijfsystemen voor tractoren en investeert elk jaar liefst 8 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling. New Holland Tractor stelt zelfs 1000 mensen te werk.

Het bedrijf vierde deze week zijn 50-jarig bestaan. In het begin rolden er nog volledige tractoren van de band zoals de Ford 2000-7000 serie, de TW reeks en uiteindelijk de TLB’s. Sinds 1996 concentreert de plant zich op het produceren en monteren van het “technische hart” van de tractoren. Dagelijks worden er meer dan honderd aandrijflijnen geproduceerd die in de zusterbedrijven van Basildon (UK) en Sankt Valentin (Oostenrijk) verder afgewerkt worden tot kant-en-klare tractoren.

Naar aanleiding van de verjaardag werd het bedrijf bezocht door minister van Werk, Monica De Coninck en door burgemeester Bart De Wzever. Na een academische zitting werden de genodigden rondgeleid op de werkvloer waar minister De
Coninck de aanwezige medewerkers toesprak.

Aansluitend konden de genodigden kennismaken met de tentoongestelde T6 en T7 tractoren van New Holland. Een uitgelezen kans voor de minister en de burgemeester om met de nieuwe tractoren te rijden en het land te bewerken. Een van de tractoren was uitgerust met een RTK (Real Time Kinematic) systeem dat het mogelijk maakt om de tractoren automatisch tot op één cm. nauwkeurig te laten rijden.

Plant Manager Luc Thysen :”We zijn als New Holland Tractor terecht fier op deze verjaardag. De inzet en know-how van onze mensen, de innovatie in zowel producten als processen en de drang om steeds nog beter te worden, hebben deze fabriek gemaakt tot wat ze vandaag is. Dus is het dan ook in de eerste plaats een feest voor ons fantastisch team van meer dan 1.000 medewerkers. Het doet ons dan ook plezier dat we minister De Coninck en burgemeester Bart De Wever hebben kunnen verwelkomen bij dit jubileum en dat zij hebben kunnen meegenieten van het enthousiasme van de aanwezigen. Techniek is blijkbaar ook iets wat hen bijzonder goed ligt, gezien de vele geinteresseerde vragen die we mochten beantwoorden.”

Tijdens haar bezoek verklaarde minister De Coninck: “De kracht van een onderneming als New Holland Tractor ligt in de samenwerking. Samenwerking van de bedrijfsleiding met alle werknemers om samen topkwaliteit af te leveren. En samenwerking met de overheden, de sociale en economische partners. Ook het opleidingsniveau van de medewerkers, de kwaliteit van hun werk en hun motivatie maken het verschil. En natuurlijk moet een onderneming, om topprestaties te leveren, met visie geleid
worden. Als mensen dingen samen doen, kunnen ze bergen verzetten. Als ze aan één zeel trekken, kunnen ze de top bereiken. En dat is wat hier gebeurt.”

In zijn de slottoespraak verwoordde de Antwerpse burgemeester Bart De Wever het belang van de industriele activiteit van New Holland als volgt : “Wij vinden het niet vanzelfsprekend dat bedrijven als New Holland Tractor en zijn voorgangers al meer dan 80 jaar een vaste waarde zijn in het havengebied, hier belangrijke investeringen blijven doen en degelijk en goedbetaald werk verschaffen aan duizend mensen uit onze stad en regio”

De fabriek in Antwerpen werd oorspronkelijk in 1930 opgericht als autoassemblagefabriek voor Ford. In 1964 werd de autoassemblage verhuisd naar Genk en werd Antwerpen een tractorenfabriek.

De plant behaalde vorig jaar een bronzen classificatie in het World Class Manufacturingprogramma, gericht op het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van productievestigingen.

Het New Holland merk streeft ernaar om oplossingen te bieden die de efficiëntie en productiviteit van de landbouw verbeteren door gebruik te maken van toegankelijke technologie. Sinds 2006 implementeert New Holland zijn Clean Energy Leader®-strategie en promoot daarmee actief hernieuwbare brandstoffen, systemen voor emissiereductie en duurzame landbouwtechnologie.

Het merk New Holland is de nummer 1 in de verkoop van tractoren, maaidorsers en
grootpakpersen in België en verwelkomde in 2013 meer dan 8.000 bezoekers in de fabriek en het customer centre in Zedelgem.

Als producent van een volledig gamma landbouwmachines is het merk onderdeel van CNH
Industrial, een wereldleider in kapitaalgoederen. CNH Industrial genereerde meer dan 25 miljard euro omzet in 2013 en boekte een bedrijfsresultaat van bijna twee miljard euro. Het productaanbod van de groep omvat landbouw- en constructiemachines, vrachtwagens, bussen, brandweerwagens, motoren en transmissies. Het wereldwijde bedrijf heeft meer dan 71.000 mensen in dienst, in 62 vestigingen over de hele wereld. Twee van deze vestigingen bevinden zich in België, in Zedelgem en Antwerpen. Daarnaast is er een verkoopkantoor voor Ivecovrachtwagens en -bussen in Brussel.

De kracht van de vestiging in Zedelgem is de combinatie van expertise in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren. Ingenieurs in Zedelgem begrijpen hoe ze de behoeften van de klant kunnen vertalen in nieuwe producten. Gedurende de afgelopen vier jaar werd het aantal medewerkers in productontwikkeling en engineering bijna verdubbeld, waardoor de vestiging uitgroeide tot het grootste centrum voor onderzoek en ontwikkeling in Vlaanderen. De commerciële activiteiten voor de Benelux, waaronder verkoop, marketing, financiële diensten, onderdelen & service en opleiding in Zedelgem gevestigd zijn. Dat maakt deze faciliteit tot het ‘Centre of Harvesting Excellence’ voor New Holland Agriculture.

New Holland is een merk van CNH Industrial N.V., wereldleider in kapitaalgoederen en genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario van de Borsa Italiana (MI: CNHI).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.