Nieuws Antwerpen Newtec probeert weer uit het rood te klimmen

Newtec probeert weer uit het rood te klimmen

Newtec probeert weer uit het rood te klimmen

newtecnewtecHet technologiebedrijf Newtec uit Sint Niklaas heeft een moeiijk boekjaar 2012/2013 achter de rug. Uit de geconsolideerde resultatenrekening blijkt dat verscheidene parameters in het rood eindigden. “Maar er is beterschap in zicht”, menen de bestuurders. “We zullen onze omzetcijfers in de komende jaren ongetwijfeld kunnen verhogen.”

Newtec is als onderneming gespecialiseerd in de productie van grondapparatuur voor het opzetten van communicatie met satellieten. Het bedrijf heeft heel wat geavanceerde technologie in huis en is ondertussen internationaal vertakt.

Onder druk van de economische crisis ging het er de afgelopen maanden moeizaam aan toe. Verscheidene projecten werden afgeremd.

Met een negatief bedrijfsresultaat van 3 miljoen euro en een verlies van eveneens 3 miljoen euro zag het er even niet goed uit “maar die verliescijfers zijn voor een stuk veroorzaakt door volgehouden investeringen in nieuwe productontwikkelingen”, heet het in het jaarverslag. De toekomstperspectieven lijken daardoor in dit opzicht iets beter.

Het is Newtec vooral om het opvolgen van de nieuwe technologische ontwikkelingen te doen. “We moeten het kennisniveau van onze werknemers onafgebroken opvoeren”, heet het. “Het gaat er ons om de knowhow voor beeld-, geluid- en datacommunicatie te versterken.” Vandaar ook de bijkomende aanwervingen. Newtec stelde ibn 2012/2013 ion totaal 317 mensen tewerk, 34 meer dan het jaar ervoor.

Newtec wordt aangestuurd door Dirk Breynaert, Jean-Marie Maes, Serge van herck, Emmanuel Schellekens en Sonja De Pinnewaert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.