Nieuws Antwerpen Newtec staat al in de ploeg voor Brazilië

Newtec staat al in de ploeg voor Brazilië

Newtec staat al in de ploeg voor Brazilië

bramensarahDe specialsit in satellietcommunicatie, Newtec uit Sint Niklaas heeft een belangrijk contract betekend met TV Globo, de grootste televisie-omroep van Brazilië. Een en ander heeft uiteraard te maken met de komende Wereldkampioenschappen Voetbal.

De Belgische ondernemingen stellen een sterke ploeg op in het licht van de Wereldkampioenschappen. SportsTechnology Club (STC), een initiatief van de werkgeversfederatuie Agoria en het BOIC hebben al negen bedrijven kunnen engageren. In de laatste rechte lijn naar het WK kunnen daar nog één of twee bedrijven bij komen. Dat zegt de SportsTechnology Club (STC), een initiatief van Agoria en het BOIC. “Onze bedrijven worden stilaan vaste waarden op grote sporttornooien,” zegt Peter Demuynck van de SportsTechnology Club.

In nog zowat 100 dagen trappen de nationale elftallen van Brazilië en Kroatië in Sao Paolo het WK Voetbal op gang. De hoop op sportief succes van de Rode Duivels is groot, maar ook de Belgische bijdrage aan de organisatie van het tornooi zal niet onopgemerkt voorbij gaan.

Volgens de STC, die Belgische technologiebedrijven bij de organisatiecomités van topsportevenementen promoot, ligt het basiselftal voor het wereldkampioenschap al zo goed als vast. Peter Demuynck, directeur International Business van Agoria en de STC: “Negen Belgische bedrijven hebben reeds een contract. En er dingen nog enkele bedrijven mee naar contracten in de catering- en eventsfeer, tenders die in de laatste fase worden vastgelegd.”

De STC en zijn lidbedrijven waren reeds in een vroeg stadium actief om contacten te leggen met de organisatiecomités van het WK Voetbal én die van de Olympische Spelen in Rio in 2016. Zo werden er al contacten gelegd in 2009 in het kader van de ontmoeting tussen voormalig premier Van Rompuy en de Braziliaanse president Lula. Ook bezochten Braziliaanse verantwoordelijken verschillende technologiebedrijven in België en stonden er verschillende missies naar Brazilië op het programma. En de bedrijven beperkten zich niet enkel tot zaken; dankzij de steun van Belgische technologiebedrijven beschikt het SOS Kinderdorp in Poa, nabij Sao Paolo, over een volledig nieuw sportterrein met bijhorende infrastructuur.

“Onze bedrijven staan steeds hoger aangeschreven bij de organisatoren van grote sportevents. De formule waarbij de bedrijven gezamenlijk naar de organisatoren trekken, eerder dan elk apart hun dossier te verdedigen, draagt bij tot dit succes,” zegt Demuynck.

Via de Sports Technology Club zijn vandaag de volgende bedrijven betrokken bij de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië:

1. Barco uit Kortrijk: veiligheidsinstallatie (4 x 2 LCD wall) in het Maracana stadion van Rio de Janeiro.

2. Bekaert uit Zwevegem: volledige veiligheidsomheining (met inbegrip van installatiediensten, posten en ingangen) in 6 grote stadions.

3. Desso uit Kortrijk: legt het Desso GrassMAster hybride natuurgrasveld in het stadion van de Corinthians in Sao Paolo, waar de openingswedstrijd en 6 andere wedstrijden (waaronder België-Zuid-Korea) worden gespeeld.

4. EVS uit Luik: uitrusting voor de live en near-live productie-infrastructuur van het event met inbegrip van de video production servers, live replays, slow-motion en on-the-fly editing oplossingen, centraal media-archief en geavanceerd content management.

5. Newtec uit Sint Niklaas: TV Globo, de grootste Braziliaanse omroep, heeft de M6100 Broadcast Satellite Modulator van Newtec gekozen om zijn reportagewagens voor sport- en nieuwsverslaggeving te upgraden en tijdens de wereldbeker optimale satellietverbindingen te kunnen garanderen.

6. Outside Broadcast: is een van de vier technical suppliers die door de FIFA en haar productiebedrijf HBS werden gekozen om de uitzendingen van het WK Voetbal te hosten. OB heeft vorig jaar met succes meegewerkt aan de uitzendingen van de Confederations Cup in Brazilië en zal zijn uitrusting en medewerkers ter beschikking stellen in 3 van de 12 speelsteden: Cuiaba, Curitiba en Manaus. Een team van ongeveer 80 medewerkers van OB die een 70-tal HD-camera’s van Sony bedienen zullen tussen de 3 speelsteden pendelen om er de wedstrijden te capteren die in de hele wereld zullen worden uitgezonden

7. Philips Belgium: verzorgt de verlichting in de stadions in de volgende 9 steden waar wedstrijden van het WK 2014 worden gespeeld: Maracana, Fortaleza, Recief, Natal, Salvador, Mineirao, Cuiaba, Baixada en Beira-Rio. De HID-verlichtingsapparatuur wordt aangeleverd door de Kempense vestiging van Philips in Turnhout.

8. Schréder uit Luik: verlichting van de Mineirao Arena, die naast een grote arena ook een monument van Belo Horizonte City is; buitenverlichting van het Maracana stadion Rio de Janeiro; verlichting van een aantal monumenten in de omgeving van het ‘Estadio Nacional de Brasilia’, dat een multi-purpose complex van 1,6 miljoen m² is.

9. Skylane Optics: zal 4 stadions (Recife, Natal, Fortaleza, Salvador de Bahia) uitrusten met telecommunicatie-uitrusting die elektrische signalen in optische omzet. Daardoor kunnen beelden veel sneller en bedrijfszekerder in de hele wereld via optische vezel worden verstuurd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer