Nieuws Antwerpen Nextel haalt elk jaar groei van 20%

Nextel haalt elk jaar groei van 20%

Nextel haalt elk jaar groei van 20%

brant ericTelecomintegrator Nextel groeit sterk door. Het bedrijf uit Wommelgem tekent al 12 jaar naeen voor een gemiddelde groei van 20%. De nieuwe algemeen directeur, Eric Brant hoopt die lijn in de komende jaren verder door te trekken.

Nextel maakt samen met nog drie andere hightechbedrijven deel uit van de groep TelelinQ uit Aartselaar. Nextel biedt in dit opzicht met zusterbedrijven Securipoint, Newtel en Siecom een totaalpakket in de communicatietechnologie aan. Nextel was dan wél al die tijd het sterke trekpaard binnen de groep.

Ondanks de latente economische crisis is het bedrijf verder blijven groeien. In 2012 werd een omzet gerealiseerd van 29 miljoen euro. Daar werd een bedrijfsresultaat op gerealiseerd van 1,45 miljoen euro. De onderneming stelt 150 mensen tewerk. “Zoveel bedrijven van dat formaat zijn er echt niet in onze sector”, zegt Eric Brant. “Het is overigens geen toeval dat Nextel verder doorstoot. Het zal er voor mij als nieuwe directeur alvast op aankomen om verder te bouwen op alle kwaliteiten die we al in huis hebben.”

Nextel is een zogenaamde communicatie integrator. Het bedrijf biedt een totaalpakket aan waarbij telefonie, data en veiligheid, applicaties en operatordiensten geïntegreerd worden. Nextel werkt daartoe samen met producenten als Alcatel-Lucent, Avaya, NEC, Cisco, Microsoft; Juniper en Aerohive. “Wij differentiëren ons in de markt door ons toe te leggen op de strategische en operationele meerwaarde van onze oplossingen, eerder dan op de technologie zelf. Wij hanteren daarnaast een unieke dienstenconcept met persoonlijke contactpunten, een doorgedreven kwaliteitsaanpak en ovolging.”

Eric Brant kent Nextel overigens als geen andere. Hij was sinds 2009 country manager voor België en Luxemburg van Alcatel-Lucent en zag het bedrijf al die jaren “als een uitstekende partner. Ik heb in die omgeving graag vanuit Alcatel met Nextel samengewerkt. Sterker nog: waarin Nextel zich onderscheidt van de concurrentie is precies de efficiëncy van de processen en de kwaliteit van de service.”

Nextel heeft eigen vestigingen in Wemmel, Roeselare en Louvain-la-Neuve. Tot de klantenkring behoren oa. UZ Leuven, UZA, BKCP, de Vlaamse geemenschap, de KU Leuven, Techspace Aero enz.

De Groep TelelinQ, de eigenaar van Nextel tekent voor een globale omzet van 60 miljoen euro. Het bedrijf dat opgericht werd in 1998 stelt vandaag …345 mensen tewerk. TelelinQ is als bedrijf gegroeid uit het initiatief van Peter Roelens en Jan Kenis. Roelens controleert 63% van het kapitaal in de groep, Jan Kenis 33%. Annelies Lenaerts houdt het saldo aan.

Nextel en Securipoint behoren voor 100% tot TelelinQ. Newtel en Siecom maken voor 70% deel uit van de groep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer