Nieuws Antwerpen Nextel levert aan UZ van Brussel

Nextel levert aan UZ van Brussel

Nextel levert aan UZ van Brussel

brant ericCommunicatie-integrator Nextel heeft een mooi contract binnengehaald bij de Universitaire Ziekenhuizen van Brussel. Het bedrijf uit Wommelgem gaat er het bestaande telefoniesysteem vervangen door een gemoderniseerd communicatie-platform. Het gaat om een order van zowat 750.000 euro. “Voor ons heel mooi als referentie in een sector waar wij sterk actief zijn”, zegt marketing manager Rudy Vercammen.

Nextel heeft in de zorgsector al een indrukwekkend klantenbestand uitgebouwd: UZ Leuven, ZNA, UZ Antwerpen, het Jessa Ziekenhuis in Charleroi, CHF Namur, AZ Sint-Lucas Gent enz. Nu komt daar dus ook de faculteit geneeskunde en farmacie van de VUB Brussel in Jette bij. “Wij gaan er een modern communicatiesysteem installeren waar liefst 3000 mensen zullen op aangesloten worden. Toch wel een hele uitdaging. Zeker omdat het hele project nog tegen het einde van dit jaar moet opgeleverd worden.”

De opbouw van totaaloplossingen in de communicatie is effectief de core business van Nextel. Het bedrijf integreert daartoe producten van strategische partners als Alcatel-Lucent, Microsoft, Boxtron en Avaya.

Het bedrijf uit Wommelgem tekent al 12 jaar naeen voor een gemiddelde groei van 20%. De nieuwe algemeen directeur, Eric Brant hoopt die lijn in de komende jaren verder door te trekken.

Nextel maakt samen met nog drie andere hightechbedrijven deel uit van de groep TelelinQ uit Aartselaar. Nextel werkt in dit opzicht geregeld samen met zusterbedrijven Securipoint, Newtel en Siecom. Nextel was dan wél al die tijd het sterke trekpaard binnen de groep.

Ondanks de latente economische crisis is het bedrijf verder blijven groeien. In 2012 werd een omzet gerealiseerd van 29 miljoen euro. Daar werd een bedrijfsresultaat op gerealiseerd van 1,45 miljoen euro. De onderneming stelt 150 mensen tewerk. “Zoveel bedrijven van dat formaat zijn er echt niet in onze sector”, zei Eric Brant eerder al in een gesprek met de redactie. “Het is overigens geen toeval dat Nextel verder doorstoot. Het zal er voor mij als nieuwe directeur alvast op aankomen om verder te bouwen op alle kwaliteiten die we al in huis hebben.”

Eric Brant kent Nextel overigens als geen andere. Hij was sinds 2009 country manager voor België en Luxemburg van Alcatel-Lucent en zag het bedrijf al die jaren “als een uitstekende partner. Ik heb in die omgeving graag vanuit Alcatel met Nextel samengewerkt. Sterker nog: waarin Nextel zich onderscheidt van de concurrentie is precies de efficiëncy van de processen en de kwaliteit van de service.”

Nextel heeft eigen vestigingen in Wemmel, Roeselare en Louvain-la-Neuve.

De Groep TelelinQ, de eigenaar van Nextel werd opgericht in 1998 en stelt vandaag …345 mensen tewerk. TelelinQ is als bedrijf gegroeid uit het initiatief van Peter Roelens en Jan Kenis. Roelens controleert 63% van het kapitaal in de groep, Jan Kenis 33%. Annelies Lenaerts houdt het saldo aan.

Nextel en Securipoint behoren voor 100% tot TelelinQ. Newtel en Siecom maken voor 70% deel uit van het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.