Nieuws Antwerpen Nextel zette nieuwbouw neer naast E313.

Nextel zette nieuwbouw neer naast E313.

Nextel zette nieuwbouw neer naast E313.

nextelNextel opende onlangs een nieuw kantoorgebouw van vijf verdiepingen hoog langs de E313 in Wommelgem. Het piekt als een opgemerkt baken langs de autoweg.

Nextel maakt als telecom integrator deel uit van de holding TeleinQ. Het bedrijf is financieel gezond en 100% Belgisch met een uiterst persoonlijke dienstverlening. Verleden jaar telde Nextel 7750 klanten, 150 medewerkers en een omzet van 29,4 miljoen euro. De laatste 13 jaar realiseerde het bedrijf een gemiddelde jaarlijkse groei van 20%. Ook ten tijde van crisis. De klanten van Nextel zijn zowel kleine, middelgrote als grote organisaties. Het bedrijf biedt een geïntegreerd telecomplatform waarbij data & security, telefonie, applicaties en operatordiensten worden geïntegreerd.

TelelinQ is op zichzelf een onafhankelijke Belgische groep van vijf technologiebedrijven: Nextel NV, Nextel BV, Newtel en SIECOM zijn actief op het vlak van data en telecom, Securipoint is werkzaam in de sector van elektronische beveiliging. Iedere dochteronderneming levert kwalitatief hoogstaande totaaloplossingen aan de overheid, gemeenten, healthcare en kleine, middelgrote en grote ondernemingen in de Benelux. Bij TelelinQ staan 335 medewerkers in voor meer dan 15.000 klanten. De telecomgroep is hiermee marktleider voor het middensegment telecominfrastructuur. Het omzetcijfer van de groep was 55 miljoen euro in 2013 met een bedrijfsresultaat van 2,5 miljoen euro. De gemiddelde jaarlijkse groei bedraagt 20%.

De nieuwbouw in Wommelgem is meer dan zomaar een kantoorgebouw van 4.000 m2. De bouwheer heeft met succes een aantal innovatieve technieken geïmplementeerd waarbij getracht werd om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden en een zo aangenaam en gezond mogelijke werkomgeving te creëren voor de medewerkers.
Verder zijn er geen normale lichtschakelaars te vinden maar gebeurt alles automatisch. Indien de lichtintensiteit te laag is, wordt het licht aangezet en dit ruimte per ruimte. De verlichting werd gekoppeld aan een aanwezigheidsdetectiesysteem, het heeft geen zin licht te maken in een ruimte die leeg staat. Bij teveel zonlicht werkt de zonnewering tevens automatisch.

Het reservatiesysteem om de vergaderzalen te boeken is verbonden met MS Outlook en is bovendien aanpasbaar via touchscreens aan de buitenzijde van de vergaderzaal zelf. Multimedia kan handmatig aangestuurd worden via Ipods in de koffiecorners en lunchruimtes. Hier staan ook grote interactieve touch-schermen voor personeel en bezoekers ter beschikking voor info over Nextel, de files, het weer, de komende evenementen,…

Koeling en verwarming functioneren via het plafond en hergebruiken de energie. Dit systeem ververst vier maal daags de lucht. Op de vijfde verdieping zorgt een uniek LED-systeem van 24 m lang op 2 m hoog voor bewegende beelden met een dichtheid van 12mm. Dit systeem biedt de mogelijkheid om beelden te adverteren vanuit de binnenkant van het gebouw naar buiten. Naast de publiciteit voor de eigen bedrijven staat het systeem tevens ter beschikking voor uitgekozen organisaties van maatschappelijk nut zoals bijvoorbeeld Child Focus. De bouwheer was Jan Kenis, CTO van TelelinQ.
Lieve M

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.