Nieuws Antwerpen Niels bedrijf werkt binnen consortium aan ontwikkeling nieuw coronavaccin

Niels bedrijf werkt binnen consortium aan ontwikkeling nieuw coronavaccin

Niels bedrijf werkt binnen consortium aan ontwikkeling nieuw coronavaccin

NIEL – Het biotechbedrijf eTheRNA immunotherapies, gevestigd op het Wetenschapspark in Niel, ontwikkelt binnen een internationaal consortium een nieuw coronavaccin. De preklinische tests zijn begonnen, begin 2021 wil het bedrijf beginnen met de eerste studies op mensen.

eTheRNA heeft een consortium gevormd met Noord-Amerikaanse en Europese partners. Er wordt gewerkt aan een mRNA-vaccin, een nieuwe generatie vaccins, dat intranasaal wordt toegediend en bedoeld is voor mensen met een verhoogd risico, zoals gezondheidswerkers en familieleden van bevestigde coronapatiënten. Het vaccin zou ook beschermen tegen toekomstige variaties van het virus.

Steven Powell, ceo van eTheRNA: “Traditionele vaccinaties kunnen tekortschieten wanneer het virus zich bij volgende uitbraken aanpast. Een vaccin tegen huidige en toekomstige uitbraken van het coronavirus en andere respiratoire virale pathogenen moet robuust zijn tegen genoomveranderingen, gemakkelijk en veilig te gebruiken zijn, schaalbaar zijn en makkelijk op te slaan. Het innovatieve vaccinprogramma dat we samen met onze partners zijn gestart, bevat al deze essentiële kenmerken.”

Volgens Powell is het belangrijk dat er snel medicinale en vaccinoplossingen komen tegen de huidige generatie van het coronavirus, maar oplossingen op de langere termijn moeten ook vandaag bedacht worden. “Ons doel is om klinische testen te doen begin 2021.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.