Nieuws Antwerpen Nieuw bulkmagazijn voor cacao bij Vollers

Nieuw bulkmagazijn voor cacao bij Vollers

Nieuw bulkmagazijn voor cacao bij Vollers

vollersDe Duitse logistieke dienstverlener Vollers Group heeft aan het Leopolddok in de Antwerpse haven een nieuw gesofistikeerd opslagmagazijn voor cacao geopend, Oosterweel 100. De cacaobonen gaan rechtstreeks van het schip via een transportband naar het magazijn en worden onderweg gewogen en bemonsterd.

De Vollers Group zet zijn internationale expansie onverminderd verder en investeert daartoe ook in zijn Antwerpse vestiging. Het Duitse bedrijf uit Bremen heeft vandaag een netwerk dat de meeste grote Europese havens omvat van Hamburg, Talinn, Riga, Moskou, Triëse tot Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. De groep is gespecialiseerd in bulktransport.

Aan de Antwerpse Leopolddok worden vooral koffie en cacao overgeslagen. Vollers Belgium verwerkt evenwel ook metalen zoals lood, koper, aluminium, nikkel, kobalt enz.

De investering in een nieuw magazijn voor de opslag van cacao is in overleg met de grote klant, Barry Callebaut uitgetekend. Vollers heeft in dit opzicht de technische aanwijzingen van het Belgisch-Zwitserse chocoladeconcern opgevolgd. Het feit dat tijdens het behandelen van de cacaobonen al gewichtnames ingepland zijn en monsters kunnen genomen worden is een gegeven waar beide firma’s hun voordeel mee kunnen doen.

De Vollers Group beschikt in Antwerpen over liefst 150.000 vierkante meter aan magazijnruimte waarvan 7500 vierkante meter geïsoleerd en gekoeld. Ook kunnen 5000 ton product opgeslagen worden in silo’s. Voor de opslag van bulk is nog eens 70.000 vierkante meter beschikbaar.

Het gaat hem overigens niet enkel om de overslag van bulk. Vollers garandeert zijn klanten tevens de cleaning van de overgeslagen producten, blending, sampling, herverpakking en de uitvoering van expeditie-activiteiten.

De Vollers Group is een familiebedrijf dat aangestuurd wordt door managing director Christian Vollers. Het bedrijf is destijds gegroeid uit de overslag van ruwe koffie in Bremen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.