Nieuws Antwerpen Nieuw congrescentrum Flanders Meeting & Convention Center Antwerp

Nieuw congrescentrum Flanders Meeting & Convention Center Antwerp

Nieuw congrescentrum Flanders Meeting & Convention Center Antwerp

Op 19 april opent het nieuwe congrescentrum Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (FMCCA) officieel. Het congresgebouw is ingebed in de ZOO Antwerpen en maakt deel uit van de Antwerp ZOO Society (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen).

De Koningin Elisabethzaal die reeds in november opende, is samen met de historische Marmeren Zaal, de Darwinzaal en de Wintertuin van de Zoo onderdeel van het FMCCA. Met een capaciteit van 2000 zitplaatsen in auditoriumstijl is de Elisabethzaal het paradepaardje van FMCCA. Daarnaast is de gloednieuwe Carnot Wing, aan de kant van de Carnostraat, in afwerkingsfase. Hierin bevinden zich 15 breakout rooms met moderne voorzieningen en een waaier aan technische mogelijkheden.

Het FMCCA is geschikt voor congressen tot 2700 personen en biedt bezoekers een congrescentrum omgeven door natuur, tropische dieren en een prachtige tuin. Andere troeven zijn de onmiddellijke nabijheid van Antwerpen-Centraal station, diverse fiets- en autoparkings en het historisch en commercieel stadscentrum op wandelafstand.

Het architectenbureau Ian Simpson uit Manchester in samenwerking met Kirkegaard Associates uit Chicago en Bureau Bouwtechniek in Antwerpen tekenden voor het ontwerp van dit unieke concept.

“Het totale kostenplaatje van FMCCA bedraagt 87 miljoen euro”, zegt Dries Herpoelaert, ceo Antwerp ZOO Society.
57,3 miljoen komt van de Vlaamse overheid, 26,45 miljoen investeerde Antwerp ZOO Society zelf naast de inbreng van het eigen patrimonium en Stad Antwerpen paste de resterende 3,25 miljoen bij om de Carnot Wing te realiseren. “Het is dan ook een ‘state of the art’ congrescentrum geworden. Valse bescheidenheid is hier niet op zijn plaats”, zegt Dries Herpoelaert fier.
Op dit moment zijn er reeds 27 congressen geboekt.

Koen Kennis, schepen voor toerisme: “Antwerpen is na Brussel de belangrijkste Belgische stad voor conferenties en evenementen. 25% van alle overnachtingen in Antwerpen is gelinkt aan een conferentie of evenement. Antwerpen biedt meer dan 4438 hotelkamers, waarvan er heel wat op wandelafstand van het FMCCA liggen. Met de opening van het FMCCA kan de stad congressen tot maar liefst 2700 personen aantrekken en dat zal het congres- en meeting toerisme een boost geven.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.