Nieuws Antwerpen Nieuw contract voor OM Partners in Saudi-Arabië

Nieuw contract voor OM Partners in Saudi-Arabië

Nieuw contract voor OM Partners in Saudi-Arabië

OMHet softwarebedrijf OM Partners uit Wommelgem heeft een belangrijk contract binnengehaald bij het Saudische chemieconcern Sadara. De Antwerpse specialisten gaan in Jubail aan de Persische Golf de supply chain planning van Sadara optimaliseren in functie van de verkoops- en de productieplanning (S&OP). OM Partners zet daarmee zijn internationale expansie in het Midden Oosten verder door.

Sadara is een joint venture tussen Saudi Aramco en the DOW Chemical Company. Het chemiebedrijf bouwt een industrieel complex in Jubail. Het gaat om 26 afzonderlijke chemiefabrieken die allemaal volgens een concrete timing feedstock moeten krijgen aan bv. nafta. Vandaar ook de inbreng van OM Partners. Het complex moet operationeel worden in de tweede helft van 2015.

Het Saudische contract is absoluut heel belangrijk voor OM Partners, stelt Kurt Gillis. De waarde van het contract zelf wordt niet meegegeven. Op termijn zullen zo’n 15 medewerkers van het bedrijf de eigenlijke software ter plaatse gaan implementeren.

Sinds de opstart in 1985 heeft OM partners een razendsnelle groei gerealiseerd. Het bedrijf tekent voor zijn klanten een globale supply chain software uit vanaf de eerste ontwerpen bij een project tot de uiteindelijke implementatie ervan. Er zijn inmiddels al zo’n 550 projecten uitgewerkt. Binnen het concept van de supply chain hebben ondernemingen er alle belang bij dat er een perfecte aansluiting kan gecreëerd worden tussen de brede strategische operaties, de aanvoer van grondstoffen, de productie en de belevering van de klanten. De zogenaamde supply chain dient in functie van het rendement optimaal te lopen. OM Partners heeft in dit opzicht een heel eigen software uitgetekend waarmee het bedrijf een brede internationale klantenbasis opgebouwd heeft. De inbreng van de buitenlandse vestigingen in oa. de Verenigde Staten, Brazilië, China e.a. is daar niet vreemd aan. OM staat voor Operations Management. Het bedrijf werkte eerder al voor grote groepen zoals Umicore, ArcelorMittal,

OM Partners tekende in 2012 voor een omzet van 23 miljoen euro. Het bedrijf stelt 250 mensen tewerk. Daaronder ook 50 in het buitenland. Zo in de Verenigde Staten, China, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië en recent ook in Dubai. Het kantoor voor het Midden-Oosten is geïnstalleerd in de Concord Tower, een van de meest prestigieuze torens van de stad.

In Dubai viseert OM Partners volgens Luc Schepens vooral de petrochemische industrie en de metaalnijverheid. “Wij kunnen die ondernemingen een totaalpakket aanbieden” zegt hij.

OM Partners is destijds in 1985 opgezet door de huidige partners Anita Van Looveren (managing director), Bart De Decker, Jan Geuens, Georges Schepens (voorzitter), Luc Van Hamme en Luc Schepens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.