Nieuws Antwerpen Nieuw havencoördinatiecentrum komt ook aan Zandvliet-Berendrechtsluis

Nieuw havencoördinatiecentrum komt ook aan Zandvliet-Berendrechtsluis

Nieuw havencoördinatiecentrum komt ook aan Zandvliet-Berendrechtsluis

ANTWERPEN – Port of Antwerp en het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust zitten de komende maanden rond de tafel over de gezamenlijke bouw van een verkeerstoren/coördinatiecentrum: het Antwerp Coordination Center. Het coördinatiecentrum zal opgericht worden aan de Zandvliet-Berendrechtsluis, waar ook het huidige reeds staat.

Het nieuwe gebouw komt in de plaats van het huidige Antwerp Coordination Center, dat niet meer aangepast is aan de huidige noden. Een veilig en vlot scheepvaartverkeer naar, van en in de haven van Antwerpen is echter van het allergrootste belang

Het nieuwe Antwerp Coordination Center zal de verschillende actoren binnen de nautische keten in de haven van Antwerpen centraliseren, integreren en optimaliseren op een functionele gemeenschappelijke werkvloer met future-proof digitale toepassingen, een duurzame infrastructuur en sociale voorzieningen. En dit met veiligheid als hoogste prioriteit.

Eind januari 2020 werd het startschot van dit bouwproject gegeven met de oproep tot kandidaten voor een begeleidingsopdracht voor het realiseren van een operationeel Antwerp Coördination Center. Volgens de huidige planning zal het nieuwe Antwerp Coordination Center eind 2024 operationeel zijn.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.