Nieuw modelabel uit Boechout: “Een Griet Bosselaers staat voor een uniek en persoonlijk ontwerp”

BOECHOUT - Griet Bosselaers uit Boechout heeft onder haar naam een eigen modelabel opgericht. “Met mijn maatwerk begeleid ik mijn klanten naar een uniek en persoonlijk huwelijks- of galakleed”, licht de ontwerpster haar collectie toe.

De Boechoutse is altijd gepassioneerd geweest door mode. Na het volgen van een opleiding en ervaring te hebben opgedaan in de modewereld is het geen verrassing dat ze nu voor een eigen verhaal kiest.

Ervaring

“In het middelbaar koos ik voor een richting in de mode. Vervolgens zette ik mijn opleiding verder in Antwerpen. Ik leerde het creatieve proces als modeontwerpster van een eigen collectie maken tot het organiseren van een modeshow. Omdat ik ook de andere kant van de branche, namelijk confectie, wilde kennen, ging ik modetechnologie volgen in Gent. Daar leerde ik de technische zaken van de mode zoals materiaalkennis of hoe de kledingstukken in het buitenland worden gemaakt”, vertelt Griet.

De afgelopen zeven jaar werkte ze als styliste en modeliste voor modebedrijven zoals Scapa en Fashionclub 70. “Maar de wens om zelfstandige te worden en een eigen zaak te beginnen, heeft altijd in mijn achterhoofd gespeeld. Tijdens corona ben ik er over gaan nadenken en heb ik deze stap voorbereid.”

Dit mondt nu uit in haar label Griet Bosselaers. “Ik wil modebewuste vrouwen via een persoonlijke aanpak zorgeloos laten schitteren op bijzondere gelegenheden met een lokaal geproduceerde, klassevolle bruids- of avondjurk op maat. Zonder idee of reeds met een duidelijk beeld, alle vrouwen zijn welkom om samen met mij naar het perfecte bruids- of galakleed toe te werken. Mijn stijl wordt gekenmerkt door zijn elegantie en toch een beetje minimalistisch. Maar klanten mogen me alle voorstellen en wensen voorleggen, om deze samen uit te werken.”

Uniek kleed

Dames die nog geen een idee hebben over hoe hun kleed er moet uitzien, krijgen alle advies van Griet. “Ik heb een eigen collectie ze een beeld te geven van de mogelijkheden. Deze ontwerpen kunnen volledig en tot in de kleinste details gepersonaliseerd worden. Wie bij mij buiten komt, heeft een uniek stuk dat niemand anders zal dragen.”

Griet kleedt alle dames en meisjes in de suite. “Naast de bruid maakt ik ontwerpen op maat voor de getuigen, de mama of de bruidsmeisjes. Om kwaliteit en duurzaamheid te garanderen, doe ik alles zelf. Ik ontvang de klanten om het ontwerp te bespreken, teken de patronen, koop de stoffen, verzorg het naaiwerk en doe het paswerk. Hierdoor kan ik het prijskaartje beperkt houden. Voor een galajurk kan je bij mij terecht vanaf 300 euro en voor een trouwkleed vanaf 800 euro. Voor de stoffen werk ik trouwens samen met een Belgische vertegenwoordiger die enkel materialen uit Europa aanbiedt.”

Momenteel ontvangt de ontwerpster de klanten bij haar thuis waar ze een eigen atelier heeft ingericht. “Ik ben net begonnen als zelfstandige. Natuurlijk is het de ambitie om een eigen winkel met atelier te openen”, kijkt ze al vooruit.

Het verhaal en enkele ontwerpen van Griet Bosselaers zijn te bekijken op haar website en op haar Instagrampagina.