Nieuws Antwerpen Nieuw nautisch operationeel zenuwcentrum voor Port of Antwerp

Nieuw nautisch operationeel zenuwcentrum voor Port of Antwerp

Nieuw nautisch operationeel zenuwcentrum voor Port of Antwerp

ANTWERPEN – Midden in het hart van de haven, ter hoogte van de Lillobrug, zijn de operationele en onderhoudsdiensten gecentraliseerd en krijgt ook de scheepvaartpolitie weldra een plaats. Met alle nautisch operationele partners op één locatie zorgt dit voor meer efficiëntie, betere samenwerking en meer veiligheid.

In het nagelnieuwe Nautisch Operationele Cluster (NOC) zullen er zo’n 500 medewerkers tewerkgesteld worden aan kaai 602-612. Voor dit centralisatie- en optimalisatieproject werd een totaal budget van 50,1 miljoen euro geïnvesteerd.

Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp: “Deze hervorming maakt ook deel uit van onze doelstelling om kwaliteit en efficiëntie te verhogen. Het gaat in feite om een echte cultuurverandering, waar we als bedrijf uiteindelijk flexibeler en wendbaarder van zullen worden.”

De verschillende werkplaatsen zijn uitgerust met de laatste techniek voor onderhoudswerkzaamheden aan de vloot en onderdelen van bruggen en sluizen. In het state-of-the art magazijn, voorzien van moderne computergestuurde stockage-liften, wordt alle voorraad beheerd. Vanuit de kantoren worden dan weer de werkzaamheden aan boord en in de werkplaatsen aangestuurd.

Droogdokken ook voor externe bedrijven

De twee drijvende droogdokken werden al eerder in gebruik genomen. In deze dokken, met een  lengte van respectievelijk 45 en 55 meter en een invaarbreedte van 23 meter, kunnen schepen met een maximale diepgang van 7 meter drooggezet worden voor onderhoud, inspectie en reparatie. De kaaimuur werd speciaal hiervoor tot een diepte van 13 meter verdiept.

Rob Smeets, Directeur Operaties bij Port of Antwerp: “Naast onze eigen vloot, stellen we deze droogdokken ook open voor het onderhoud en de reparatie van vaartuigen van externe bedrijven. Dit gebeurt nu al en we willen dit in de toekomst nog verder uitbreiden en er een echte onderhoudshub van maken voor de hele havengemeenschap.”

De Scheepvaartpolitie, die momenteel nog gevestigd is aan de Oosterweelsteenweg te Antwerpen, zal nog voor het einde van 2019 haar intrek nemen in het nieuwe gebouw.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.