Nieuws Antwerpen Nieuw recordjaar voor Steylaerts

Nieuw recordjaar voor Steylaerts

Nieuw recordjaar voor Steylaerts

steylaertsIn 2015 wist Steylaerts alweer mooie resultaten te boeken.  De Berlaarse groep, gespecialiseerd in tegels en volledige badkamerrenovaties,  draaide vorig jaar een omzet van meer dan 25 miljoen euro bijeen.  Een stijging van 24% tegenover 2014.  Daarmee blijft Steylaerts afgetekend nummer één in zijn sector .

Er werd een winst geboekt van ruim 1 miljoen euro, ondanks de enorme investeringen van het afgelopen jaar. Zo werd de toonzaal van azuleo, de vestiging in Wijnegem, verdubbeld in oppervlakte en werd tegelbedrijf Troubleyn uit Temse overgenomen. In totaal werd vorig jaar zo bijna 3 miljoen geïnvesteerd.

En dat zal in het lopende boekjaar wellicht niet minder zijn.  Bij Troubleyn wordt de toonzaal momenteel immers volledig verbouwd.  Vanaf de opening op 1 augustus zal Steylaerts in het Waasland en de rest van Oost-Vlaanderen hetzelfde winkelconcept aanbieden als in Berlaar. De focus zal dus naast tegels, ook en vooral op de totale badkamerrenovaties komen te liggen, een sterke groeipool binnen de groep Steylaerts.

De jongste jaren is Steylaerts ook aan een steile opmars bezig als partner in grote en kleinere bouwprojecten. Dit past volledig in de strategie om via diversificatie de verdere groei te garanderen. Want ook dit jaar wil Steylaerts vooruit.  Voor 2016 verwacht de groep een zakencijfer van ruim 30 miljoen euro.  Daarmee zou de omzet voor het 30ste opeenvolgende jaar stijgen, zonder meer een unicum in de bouwsector.

Een van de belangrijkste pijlers van het succes zit volgens CEO Patrick Steylaerts in het unieke personeelsbeleid.

Patrick Steylaerts: “Wij werken met onze mensen vanuit een aantal kernwaarden waarvan autonomie en permanente opleiding de belangrijkste zijn.  Ook schoolverlaters krijgen bij ons kansen,  verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden.  Dat zorgt voor enthousiasme en loyaliteit. Van onze medewerkers heeft één op vijf trouwens nooit elders gewerkt.”

“Gebrek aan ervaring is bij ons geen thema,” zegt Patrick Steylaerts, “want wij investeren echt enorm in opleiding, zodat ook jongeren of mensen uit een totaal andere sector binnen de kortste tijd volledig meedraaien.  De Steylaerts-medewerker is gemiddeld jonger dan 35 jaar, maar we hebben dynamische en enthousiaste werknemers in elke leeftijdscategorie. De lat ligt bijzonder hoog, maar de  motiverende en collegiale werkomgeving zorgt ervoor dat mensen boven zichzelf uitstijgen en dat investeringen in opleidingskosten snel renderen.”

Foto: Patrick en Peter Steylaerts

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.