Nieuws Antwerpen Nieuw Zuid verwelkomt culinair smaakmaker Nebo

Nieuw Zuid verwelkomt culinair smaakmaker Nebo

Nieuw Zuid verwelkomt culinair smaakmaker Nebo

Het is nog even afwachten of op 1 mei de restaurants en café’s opnieuw hun deuren kunnen openen na een maandenlange sluiting vanwege de coronacrisis. Ook Dimitri de Koninck en zijn nieuwe horecazaak Nebo staan te popelen om hun langverwachte klanten te verwelkomen op het Panamarenkoplein op Nieuw Zuid in Antwerpen.

In Nebo toont Dimitri de Koninck zijn voorliefde voor de Franse klassiekers met een moderne twist op maat van de authentieke levensgenieter. Met een opleiding in de iconische hotelschool Ter Duinen en een vader die sterrenzaak La Luna op de kaart zette, zijn de verwachtingen voor de Koninck en zijn Nebo hooggespannen.

“Het plan om zelf een restaurant te beginnen was al lang in mijn hoofd aan het rijpen. De voorbereiding en werken hebben ook meer dan een jaar geduurd. Eén ding was zeker: ik wilde absoluut à la carte werken. Bij mij krijgen gasten waar ze zelf zin in hebben. Daarom ook de keuze voor een uitgebreide kaart, die we zo’n vier keer per jaar aanpassen”, vertelt de Koninck.

Nebo is Kroatisch voor ‘hemel’. Een knipoog naar La Luna, het Antwerpse restaurant dat zijn ouders jarenlang uitbaatten, en naar de Kroatische roots van zijn vriendin. Zelf deed Dimitri ervaring op in sterrenzaken als De Eiken en Zilte en verdiende hij zijn strepen als sous-chef in La Luna. Het keukenteam van Nebo is met referenties als The Jane, Kommilfoo, August en The Glorious indrukwekkend, op zijn minst.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.