Nieuws Antwerpen Nieuwbouw Bilfinger in gebruik genomen

Nieuwbouw Bilfinger in gebruik genomen

Nieuwbouw Bilfinger in gebruik genomen

bilfinfger rob
Bilfinger ROB en Bilfinger Industrial Services hebben in aanwezigheid van minister Philippe Muyters, Vlaams Minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport en Burgemeester André Van de Vyver van Zwijndrecht de nieuwbouw aan de Boereveldseweg officieel ingehuldigd. Het gebouw is neergezet door de groep Willy Naessens.

De speeches van Thierry Burki, CEO van Bilfinger ROB, Ruud van Doorn, CEO van Bilfinger Industrial Services, burgemeester Van den Vyver en minister Philippe Muyters stonden vooral in het teken van tewerkstelling en opleiding.

Bilfinger ROB is al 25 jaar lang een baken in het havengebied en met 560 personeelsleden ook één van de grootste werkgevers. Het bedrijf richt zich vooral naar de omliggende industrie en is dé specialist op vlak van fabricatie, montage en onderhoud van pijpleidingen. Bilfinger ROB verhuisde onlangs naar een nieuwbouw aan de Boereveldse weg waar ook het zusterbedrijf Bilfinger Industrial Services uit Schoten nu onderdak heeft . Bilfinger Industrial Services is een toonaangevend bedrijf op gebied van isolatie, asbestverwijdering en steigerbouw; het heeft ook een klimteam om herstellingen en onderhoud te doen op grote hoogtes zoals windmolens en fakkels.

Door de synergie tussen de twee zustermaatschappijen zal het tewerkstellingscijfer in de Waaslandhaven in één klap met 400 mensen verhogen. Nieuw is dat ook het bedrijf Bilfinger EMV, gespecialiseerd in elektromontage, zijn zetel heeft in het nieuwe pand. Bilfinger EMV is het jongste dochterbedrijf van Bilfinger ROB.

Het werk van Bilfinger ROB bestaat vooral uit onderhoud aan pijpleidingen en procesinstallaties maar Bilfinger heeft ook een ijzersterke reputatie in nieuwbouwprojecten. “We kunnen een hele fabriek bouwen”, vervolgt Burki. “We doen alles wat met leidingwerk en metaal te maken heeft en zijn vooral gespecialiseerd in hoogwaardig laswerk.” Aangezien lassen een knelpuntberoep is, is Bilfinger ROB continu op zoek naar nieuwe medewerkers. “Jaarlijks werven we toch een dertigtal lassers, pijpfitters en monteurs aan. Daar kruipt heel wat energie en tijd in want technisch goed opgeleid personeel is moeilijk te vinden. We werken daarom nauw samen met scholen in de regio en bieden stageplaatsen aan. Vorig jaar hebben we maar liefst één miljoen euro geïnvesteerd in opleidingen.
Ondanks alle inspanningen blijft het een voortdurende zoektocht om alle vacatures ingevuld te krijgen.
Ook met VDAB is er een goede samenwerking om jonge werkzoekenden een opleiding te geven. Het resultaat van deze synergie is o.a. de Pipetech Academy en PrIMA4.”

In samenwerking met Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, VDAB en Stedelijk Onderwijs Antwerpen werd ook het PrIMA4-project opgestart om het nijpende tekort aan onderhoudstechnici in de Antwerpse procesindustrie op te lossen. Samen met de bedrijven Maintenance Partners en Cegelec heeft Bilfinger ROB de schouders onder dit project gezet en voor financiële ondersteuning en de broodnodige stageplaatsen gezorgd. De laureaten van het PriMA4-project ontvingen onlangs hun diploma onderhoudstechnicus uit handen van Antwerps schepen van Onderwijs Claude Marinower. De eerste lichting van 10 PrIMA4-studenten hebben inmiddels allemaal een job.

De prominenten knipten niet alleen het traditionele lintje door en onthulden de gedenkplaat maar mochten meteen ook aan de slag in de werkplaats voor een proefstuk lassen.

Na de plechtigheid volgde er een rondleiding door de gebouwen voor het grote publiek en een familiedag met walking diner en kinderanimatie waarop een duizendtal medewerkers aanwezig waren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.