Nieuws Antwerpen Nieuwbouw ondersteunt groei bij E.D.&A

Nieuwbouw ondersteunt groei bij E.D.&A

Nieuwbouw ondersteunt groei bij E.D.&A

E.D.&A.E.D.&A., producent en ontwikkelaar van elektronische besturingen, heeft aan de Franse Weg te Kalmthout (Industriezone Bosduin) de eerste paal geslagen voor de bouw van haar nieuwe bedrijfspand. In vergelijking met de huidige vestiging zal E.D.&A. straks de beschikking hebben over aanzienlijk meer productie-, test- en magazijnruimte en een ruime afdeling voor zijn R&D-ingenieurs. Het nieuwe gebouw zal naar alle waarschijnlijkheid in oktober volgend jaar opgeleverd worden. Aannemer is Martens constructies NV uit Hoogstraten, architect is Laurijssens architect bvba.

Gert D’Handschotter , Managing Director van E.D.&A.: “De bouw van dit nieuwe pand is een nieuwe stap in de verdere ontwikkeling van E.D.&A. Sinds eind 2012 produceren we de custom-made elektronische besturingen ook zelf op onze eigen productielijn. Het is de bedoeling om in de toekomst het aantal producten via de eigen assemblagelijn stelselmatig uit te breiden. De facilitaire verbeteringen in het nieuwe gebouw en de mogelijkheden tot uitbreiding op de nieuwe locatie maken E.D.&A. klaar voor de toekomst.”

Het bedrijf – nu nog op @ Energielaan 16, Kapellen (Industriezone Bosduin) koos bewust voor een locatie dichtbij, in een ander gedeelte van dezelfde industriezone, om de bereikbaarheid naar zowel medewerkers als klanten toe te verzekeren.

E.D.&A. werd opgericht in 1981 door Flor D’Handschotter en heeft ook een vestiging in Hamm (Duitsland). Het ontwikkelt, assembleert en test elektronische besturingen op maat voor zowel industriële als consumententoepassingen, zoals industriële wasmachines, ventilatoren, melk-koeltanks, gashaarden, schuifdeuren, ovens, koffiemachines, enz. E.D.&A positioneert zich daarbij als “uw externe elektronica afdeling”. E.D.&A. stelt 45 mensen te werk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer