Nieuws Antwerpen Nieuwbouw XLBoom straalt originele design uit

Nieuwbouw XLBoom straalt originele design uit

Nieuwbouw XLBoom straalt originele design uit

xlboomHet nieuwe gebouw van XLBoom in Wijnegem is een echte eyecatcher. De zwarte lijnen van de buitenkant zijn zoveel als een stevig ankerpunt in de brede omgeving. Het gebouw werd opgetrokken door Mathieu Gijbels.

XLBoom is een ontwerper van originele interieuraccesoires en meubeltjes. Ann De Cock en Geert-Jan Van Cauwelaert zetten hun bedrijf in 1997 op en bouwden het systematisch verder uit tot nu al een internationale speler. Elk product dat deel uitmaakt van de collectie is een exclusief ontwerp dat zorgvuldig geselecteerd wordt en dat moet voldoen aan alle voorwaarden. Elk artikel moet in dit opzicht intelligent, strak, tijdloos en duidelijk zijn. Bovendien is elk design functioneel en van hoge kwaliteit. De expansie ging na verloop van tijd evenwel zo snel dat uiteindelijk beslist werd om het oorspronkelijke pand in Antwerpen te verlaten voor een nieuwe vestiging in Wijnegem.

In samenwerking met Mathieu Gijbels werd gekozen voor een gewaagd ontwerp. Dat werd mee aagestuurd door BOFA-architects. Die tekenden een opslagruimte uit, een kantoorgedeelte en een ruime toonzaal. De buitenkant van het gebouw is volledig zwart en is uitgerust met lamellen. De strakke witte meubels vormen in dit opzicht een prachtig contrast met de zwarte buitenarchitectuur.

Volgens mede-zaakvoerder Geert-Jan Van Cauwelaert heeft de nieuwbouw vooral de efficiëncy van de interne werking verbeterd. Vooral dan in de magazijnen waar zeker tot 50% kon bespaard worden op de kosten. Ook de buitenlandse klanten zullen ongetwijfeld geïmpressioneerd zijn door de look van het gebouw. “Wij ontwerpen exclusieve dingen, intelligente artikelen die strak en tijdloos in het decor moeten ingepast worden. Wij werken met functionele design. Stoelen, zetels, kasten, fotokaders, lampensets…. Alles wordt gemaakt volgens onze eigen ontwerpen. Het leek ons dan ook vanzelfsprekend dat ons gebouw mee die aanpak diende uit te stralen.”

XLBoom stelt vandaag zo’n 15 mensen tewerk en tekent onderhand voor een omzet van pakweg 3 miljoen euro. 80% van de verkoop wordt vandaag in het buitenland gerealiseerd.

Geert-Jan Van Cauwelaert was biezonder tevreden over de samenwerking met Mathieu Gijbels. Niet alleen werden alle verwachingen inzake bv. tijdsschema en financiering perfect beantwoord. “De werfleider hield ons steevast uitstekend op de hoogte van de vordering van de werken en kwam alle beloftes na. Dat geeft uiteraard veel vertrouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.