Nieuws Antwerpen Nieuwe aandeelhouder voor Corialis

Nieuwe aandeelhouder voor Corialis

Nieuwe aandeelhouder voor Corialis

corialiscorialisDe industriële aluminiumgroep Corialis uit Lokeren, het vroegere Aliplast is verkocht aan de investeringsmaatschappij Advent International en aan het management. De vroegere partners, de investeringsgroepen Sagard en Ergon konden op die manier een exit realiseren. Corialis is een ontwikkelaar en producent van aluminiumsystemen.

De financiële voorwaarden waaronder de transactie afgerond werd konden niet bekend gemaakt worden.

Sagard en Ergon, twee maatschappijen uit de invloedssfeer van Albert Frère namen Corialis over in januari 2007 samen met het management team, waarvan Johan Verstrepen aan het hoofd staat. Johan Verstreepen werkte ooit nog bij Reynaers Aluminium in Duffel en werd door Peter Blyweert naar Lokeren gehaald. Blyweert had er Aliplast in 1984 opgericht.

Met een omzet van ongeveer €350 miljoen, is Corialis ondertussen uitegegroeid tot een leidinggevende Europese ontwikkelaar en producent van geëxtrudeerde, gecoate en geïsoleerde aluminium systemen voor zowel nieuwbouw als renovatie. De groep stelt in zijn onderscheiden vestigingen zo’n 1300 mensen tewerk, daarvan 350 in Lokeren.

Corialis’ profielen worden vooral gebruikt voor ramen, deuren en veranda’s. Met zijn hoofdzetel in Lokeren, opereert Corialis een volledig verticaal geïntegreerd model vanuit zijn filialen in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Polen.

Frédéric Stolar, de partner die de transactie voor Sagard leidde, zei « Deze overname ligt volledig in de lijn met Sagard’s investeringsfilosofie en aanpak en we zijn zeer tevreden over de succesvolle samenwerking met Johan en zijn uitstekend team de afgelopen zeven jaar. Gedurende deze periode hebben we meer dan €100 miljoen kapitaalsinvesteringen in het bedrijf gedaan, vaak in moeilijke economische omstandigheden, wat Corialis heeft toegelaten zijn unieke voetafdruk in deze sector te realiseren. De waardecreatie tijdens onze investeringperiode is ontegensprekelijk gedreven door de ‘operational excellence’ van het management team bij het uitvoeren van de complexe investeringsprogramma’s in het Verenigd Koninkrijk en Polen, het solide beheren van de productiecapaciteitsverhogingen en door een uitmuntende commerciële prestatie. »

Wolfgang de Limburg, managing partner bij Ergon, voegde daaraan toe « Toen we in Corialis investeerden was de groep sterk afhankelijk van de Belgische en Franse markten. Vandaag is het bedrijf geografisch aanzienlijk uitgebreid, met een sterke groei vanuit het Verenigd Koninkrijk en Polen. We zijn ervan overtuigd dat, nu het verticaal geïntegreerd model in de 4 hubs geïmplementeerd is, Corialis klaar is om samen met zijn nieuwe aandeelhouders een nieuwe fase van ontwikkeling aan te vatten. »

Johan Verstrepen, CEO van Corialis: «In 2007 hebben we Ergon en Sagard als partners gekozen omwille van de kwaliteit en de industriële aanpak van hun teams en de flexibele investeringshorizon die ze boden. Op beide vlakken hebben ze de verwachtingen ingelost. Heel vlug onderschreven ze onze strategie geënt op het verder uitrollen van het verticaal geïntegreerd model in het VK en Polen. Gedurende de hele investeringsperiode hebben ze ons passend gesteund in ons groeiverhaal.»

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.