Nieuws Antwerpen Nieuwe bestuurders bij Umicore

Nieuwe bestuurders bij Umicore

Nieuwe bestuurders bij Umicore

umotjeBij de materialengroep Umicore treden drie nieuwe bestuurders aan. Ian Gallienne, Mark Garrett en Eric Meurice komen in de plaats van drie oudgedienden die opstappen wegens hun pensioengerechtigde leeftijd.

Umicore heeft als groep bewogen jaren achter de rug. De onderneming is van een cyclisch gebonden non-ferrobedrijf omgebouwd tot een materialengroep die zich in verscheidene richtingen gediversifieerd heeft. Met het aantreden van drie nieuwe bestuurders wordt de ingeslagen koers versterkt.

* Ian Gallienne is als Fransman gedelegeerd bestuurder van de holding Groep Brussel Lambert (GBL). Hij vertegenwoordigt op die manier een verankerde aandeelhouder die zijn participatie in Umicore de laatste maanden opvoerde tot pakweg 10%. Ian Gallienne is niet toevallig de schoonzoon van Albert Frère, de man die GBL groot gemaakt heeft.

* Eric Meurice komt als bestuurder uit de wereld van de halfgeleiders. Hij oriënteerde producent ASML naar nieuwe markten in de ICT-wereld.

* Mark Garrett is van Australisch-Zwitserse komaf en heeft het chemiebedrijf Borealis nieuwe richtingen uitgestuurd.

De drie nieuwe bestuurders zullen na afloop van de algemene vergadering van aandeelhouders op 28 april e.k. de oudgedienden Arnoud de Pret, Ernst-Uwe Bufe (ex-Degussa) en Isabelle Bouillot vervangen.

Umicore wordt vandaag aangestuurd door voorzitter Thomas Leysen.

Foto: De fabriek van Umicore in Hoboken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.