Nieuws Antwerpen Nieuwe bold architecten schiet sterk uit startblokken

Nieuwe bold architecten schiet sterk uit startblokken

Nieuwe bold architecten schiet sterk uit startblokken

ANTWERPEN/KONTICH/BERCHEM – Begin dit jaar fuseerden Veelaert architecten en 8 office architects tot één kantoor: bold architecten. Volgend jaar wordt de verhuis gemaakt naar Berchem, maar vandaag is deze nieuwe speler nog actief vanuit Antwerpen en Kontich. Van daaruit heeft het al een aantal grote projecten in uitvoering, zoals het Antwerpse project DAMS.

bold architecten is niet aan haar proefstuk toe. Zo realiseerde Veelaert architecten onder andere de Lins Tower en het IKEA-complex in Wilrijk. De 8 office architects stonden dan weer in voor het Red Star Line Museum en de Skywalk voor ZOO Antwerpen. Na tientallen jaren ervaring en meer dan 200 uitgevoerde projecten gaan beide kantoren samen verder.

“In elk project en op elk schaalniveau gaan we op zoek naar het bold idea: dé oplossing die steeds krachtig, elegant, doordacht én duurzaam is”, zegt zaakvoerder Hans Janssen.

Vandaag is bold architecten nog actief vanuit Antwerpen en Kontich. In 2020 maken de 25 medewerkers de verhuis naar één nieuwe plek in Berchem.

Grote projecten

In Antwerpen is bold architecten intussen aan de slag met project DAMS tussen de Meir en de Lange Nieuwstraat: de herbestemming van het voormalige schoolcomplex van de dames tot 107 appartementen. Ook de herbestemming van het postgebouw op de Groenplaats tot 31 appartementen en 6 commerciële ruimtes en de verbouwing en uitbreiding van de hoofdzetel van bank Delen op de Jan Van Rijswijcklaan heeft de onderneming in uitvoering.

In de ontwerpstudio wordt onder meer nog gewerkt aan de herontwikkeling van snoepjesfabriek Roodthooft en een hotel met 90 kamers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.