Nieuws Antwerpen Nieuwe en uitdagende restauratieklus voor Building NV uit Ranst

Nieuwe en uitdagende restauratieklus voor Building NV uit Ranst

Nieuwe en uitdagende restauratieklus voor Building NV uit Ranst

museaHet bedrijf Building NV is enkele weken geleden begonnen met de restauratiewerken aan de oude rijkswachtkazerne in Turnhout. De onderneming uit Ranst zal het gebouw later ook ombouwen tot de nieuwe rechtbank van koophandel in de stad. Building kan een indrukwekkend palmares voorleggen aan afgewerkte restauratieopdrachten. Zo de gevels van de koninklijke musea voor schone kunsten in Brussel, de Sint Martinus-kerk van Duffel, de pastorij van Wezemaal, enz.

Dit neemt niet weg dat Building hard moet knokken om zijn orderboekje vol te krijgen. Restauratie en renovatie van de eigen gebouwen is zeker bij de overheid de laatste prioriteit. De financiële crisis heeft de budgetten zwaar onder druk gezet. “De prijzen worden heel hard gedrukt. Omdat de subsidies uitblijven schrijven de overheden vaak verscheidene kleine opdrachten uit. De grote werken worden al die tijd uitgesteld”, zegt hoodfprojectleider Frank Van Hoof.

Building moet het daarom vooral hebben van zijn uitstekende reputatie en zijn knowhow op het vlak van stoomreiniging, de herstelling van kroonlijsten, de restauratie van borstweringen, de herstelling van dakgoten, de plaatsing van kroonlijstbekleding enz. “Het is echt wel een aparte stiel”, zegt Frank Van Hoof. “Er komt heel wat bij kijken. Bovendien is het aanbod aan goede vakmensen vrij beperkt. Waar kun je bv. nog goede steenkappers vinden? Of schrijnwerkers die oude meubelen kunnen herstellen? Echt niet makkelijk.”

Het bedrijf uit Ranst heeft daarom ook permanent openstaande vacatures. Zeker voor metsers. Maar ook voor bekisters, timmerlui, dakwerkers enz.

De opdracht in Turnhout is alvast mooi meegenomen. Vooral omdat het order in twee delen opgesplitst kan worden en Building ze alle twee binnengehaald heeft: zowel de eigenlijke restauratie zelf als de binnenafwerking. “Wij kunnen dus wel even verder.”

Building stelt vandaag zo’n 50 mensen tewerk en realiseerde verleden jaar een omzet van 12 miljoen euro. Building maakt deel uit van de Gentse groep Denys.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.