Nieuws Nieuwe frituur in Kontich serveert ‘roze’ burger en jalapeño-kroket: “Maar ook gewone friet-curryworst kan je hier eten”

Nieuwe frituur in Kontich serveert ‘roze’ burger en jalapeño-kroket: “Maar ook gewone friet-curryworst kan je hier eten”

Foto: Dirk Kerstens

Nieuwe frituur in Kontich serveert ‘roze’ burger en jalapeño-kroket: “Maar ook gewone friet-curryworst kan je hier eten”

KONTICH – Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, of in het geval van Jill Grietens (35) de frituurolie. De voormalige frituuruitbaatster in Aartselaar opent op moederdag aan de Duffelsesteenweg in Kontich samen met echtgenoot Olivier Bertels (44) frituur/broodjesbar/eethuis Jill’s. Van een pak friet met curryworst tot een ‘roze’ burger of een ‘gepimpte friet’ staan er op het menu.

Het koppel heeft letterlijk en figuurlijk een jaar aan hun verhaal gebouwd. Op wat voordien een kaal stuk grond was, op de hoek van industrieterrein Blauwesteen over Toyota Willy, is een statig gebouw verrezen dat de aandacht trekt. Binnen en in de tuin met picknickbanken ervoor worden de smaakpapillen geprikkeld.

 

Baboulette

Na frituur Baboulette in Aartselaar heeft uitbaatster Jill rond België’s trots een uitgebreider en completer verhaal gebouwd. “Na tien jaar frietjes bakken in Aartselaar verkocht ik de zaak en ging ik op ‘den bureau’ werken bij mijn man die een bedrijf in grondwerken heeft. Maar het bleef kriebelen”, grinnikt Jill. “Toen dit lapje grond te koop kwam te staan, stak dit mijn ogen uit.”

 

Jill wilde er meer dan de klassieke frituur van maken. “We hebben een kokkin onder de arm genomen om de traditionele frituur-snacks te pimpen”, vertelt ze. “Zo hebben we een heel gamma aan hamburgers met net dat ietsje meer, zoals een sombrero hamburger met een jalapeño-kroket ‘on top’, een ‘roze’ hamburger, een brie hamburger of een visburger met een complete vis ertussen en een kibbeling als extra garnering. Evenals vers bereide slaatjes, croques, ‘Jill’s gras’ – superfijne frietjes – en zelf gemaakte dessertjes.”

Loaded fries

Ook de tegenwoordig populaire ‘loaded fries’ staan op het menu. “Dat is een pak friet met een resem aan toppings van vlees en sauzen”, verduidelijkt Olivier. “We geven er onze eigen, Belgische twist aan. Die hebben we allemaal zelf eerst uitgetest. De voorbije week hebben we al heel wat afgegeten”, lacht hij.

“Een restaurantbezoek kost tegenwoordig al een aardige duit, frituur en take away zijn dan de alternatieven. Wij willen een aanbod bieden dat daar ergens het midden tussen houdt, wanneer je zin hebt in iets meer dan frituur, maar toch niet op restaurant wil”, zegt het koppel. “Wat niet wil zeggen dat je hier niet terecht kan voor het klassieke pak friet met curryworst of stoofvleessaus en niet te vergeten de broodjes. We hebben zelfs bier van ’t vat”, voegt Oliver eraan toe.

 

 

Jill’s is daarom ook zeven dagen op zeven geopend om zowel werknemers uit de omliggende industriezone als anderen mensen te bedienen. “Daarvoor staat buiten onszelf een team van vijf medewerkers klaar. “Elke weekdag zijn we geopend van 8 tot 21u, op zaterdag en zondag van 16 tot 21u.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.