Nieuws Antwerpen Nieuwe generatie neemt na 30 jaar Aluma Constructies over

Nieuwe generatie neemt na 30 jaar Aluma Constructies over

Nieuwe generatie neemt na 30 jaar Aluma Constructies over

BRECHT – 2020 is een belangrijk jaar voor Aluma Constructies, constructeur en plaatser van aluminium ramen en deuren. Het familiebedrijf uit Sint-Job-in-‘t-Goor heeft net een grote uitbreiding afgerond en de tweede generatie neemt de zaakvoerdersfakkel over.

André Meeussen richtte Aluma Constructies 30 jaar geleden op in een koeienstal in zijn geboortedorp Gooreind bij Wuustwezel. Vijf jaar later en met vijf werknemers trok hij naar de huidige locatie in Sint-Job-in-‘t-Goor. Zijn vrouw Daniëlle, die jarenlang een krantenwinkel aan de kerk in Wuustwezel had, stapte mee in de zaak. Ondertussen kwamen ook hun zoon Lander, dochter Nathalie en haar verloofde Michael mee aan boord.

Tweede generatie

Lander en Nathalie nemen de zaak nu officieel over. “Aluma Constructies is in goede handen bij hen, klaar voor nog eens minstens 30 jaar”, zegt André Meeussen. De nieuwe zaakvoerders krijgen een bedrijf in handen dat zonet drie keer groter is geworden. Dankzij een investering van 1,5 miljoen euro, grotendeels met eigen middelen, is er dubbel zoveel montageruimte en een modern kantoorgebouw met een nieuwe toonzaal.

Aluma heeft grote namen bij zijn klanten, zoals TUI, Lidl en Q8. “Ook in de haven zijn we steeds meer actief, bij bedrijven zoals DP World en BASF”, zegt zoon Lander Meeussen. “We kunnen trouwens met trots zeggen dat we net een belangrijk VCA-certificaat hebben behaald, waarmee we kunnen werken in de streng beveiligde chemische sector.”

Eén werk uit 2005 zal André altijd bijblijven. “Na een groot project in Nederland was de zaakvoerder zo tevreden, dat hij ónze ramen in zijn verblijf in Curaçao wou. Via de Antwerpse haven is het schrijnwerk per container verscheept. Zes weken later zijn we zelf met vier vertrokken. Drie dagen lang hebben we er hard gewerkt, maar nadien hebben we toch ook nog enkele dagen genoten van het tropische weer.”

Lander en Nathalie staan voor de grote uitdaging om voldoende personeel te vinden. Ze vieren de 30ste verjaardag van het familiebedrijf alvast met de deelname aan de Voka Openbedrijvendag begin oktober.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.