Nieuws Antwerpen Nieuwe hub voor Geodis Wilson in Antwerpen

Nieuwe hub voor Geodis Wilson in Antwerpen

Nieuwe hub voor Geodis Wilson in Antwerpen

geodisDe internationale transportgroep Geodis Wilson heeft zijn netwerk aan hubs voor de olie- en gasindustrie uitgebreid met Antwerpen. Het concern zal zijn klanten in Afrika en Oost-Europa voortaan bedienen vanuit Deurne en Schoten. “De moderne overslagfaciliteiten in de haven van Antwerpen zijn daartoe de aanzet geweest”, heet het in Schoten.

Geodis Wilson is als internationale transporteur voor lucht- en zeevervoer ontstaan uit een opeenvolging van fusies en overnames. De moedermaatschappij, de Geodis Group is op zichzelf een dochteronderneming van de SNCF, de Franse spoorwegmaatschappij.

Geodis Wilson is als divisie binnen de groep specifiek georiënteerd naar de olie- en gassector. Het is een internationale markt die het moet hebben van snelle flexibiliteit in transport en logistiek. Raffinaderijen, gasinstallaties en pipelines moeten nu eenmaal 100% operationeel blijven en kunnen zich geen onverwachte toestanden permitteren. Geodis Wilson heeft in dit opzicht een internationaal vertakt netwerk aan hubs uitgebouwd waarbij de energiesector precies op die snelle service kan rekenen die geregeld levensnoodzakelijk is.

De onderscheiden hubs in het Amerikaanse Houston, het Franse Vitrolles en Singapore zijn dan ook vlakbij grote oliewinningsgebieden en klantenregio’s gesitueerd. De beslissing om ook Antwerpen en Dubai op dat netwerk aan te sluiten is ingegeven door diezelfde strategische overwegingen. Antwerpen wordt daarbij de draaischijf voor logistieke leveringen aan de olie- en gasindustrie op de Noordzee, in Afrika en het Oostblok. De traditioneel vlotte verbindingen van Antwerpen met Afrika hebben in dit opzicht kennelijk een bijkomende rol gespeeld.

“Wij gaan hier in Schoten en Deurne instaan voor de ontvangst van de goederen, de controle, de eventuele herverpakking, de herlading in containers enz.” heet het op de nieuwe Antwerpse vestiging.

Geodis Wilson tekende verleden jaar voor een globale omzet van 2,6 miljard euro. De groep stelt 6400 mensen tewerk in 50 verschillende landen.

Het nieuwe initatief in Schoten/Deurne creëert tien bijkomende jobs.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.