Nieuws Antwerpen Nieuwe olieterminal van Sea-Invest operationeel

Nieuwe olieterminal van Sea-Invest operationeel

Nieuwe olieterminal van Sea-Invest operationeel

sea-investSea-Invest heeft een nieuwe tankterminal geopend in de haven van Antwerpen. Het gaat om een investering van 250 miljoen euro. Het project werd opgezet in samenwerking met de Zwitserse grondstoffengroep Glencore. De terminal aan het Hansadok zal gebruikt worden voor de opslag van bunkerolie, diesel, huisbrandolie en biofuel.

Sea-Invest heeft enkele jaren terug een gespecialiseerde dochteronderneming opgezet die als Sea-Tank uitegroeid is tot een van de grootste tankopslagbedrijven van Europa. Het bedrijf heeft verscheidene investeringsprojecten opgezet om zijn netwerk aan tankopslagfaciliteiten te verruimen.

Zoöok aan het Antwerspe Hansadok. Daar werd ineens 250 miljoen geïnvesteerd in de bouw van verscheidene opslagtanks. Het project loopt in samenwerking met Glencore. Sea-Tank gaat pakweg 1 miljoen ton aan olieproducten per maand overslaan in Antwerpen. Daarmee is terminal ook een van de grootsten van de groep.

Enkele jaren geleden opende Sea-Tank ook al een tankterminal voor het oliebedrijf Total. Daar werd toen eveneens 125 miljoen euro in geïnvesteerd. De bewuste installatie is overigens al aan uitbreiding toe. Er zou nogmaals 75 miljoen euro in geïnvesteerd worden. Via Total wordt op maandbasis eveneens 1 miljoen ton olieproducten overgeslagen.

Aan het Leopoldok bouwt Sea-Tank eveneens een nieuw magazijn. Daarin zullen zinkertsen opgeslagen worden voor het non-ferrobedrijf Nyrstar. Het gaat om een project van 40 miljoen euro.

Sea-Invest wordt als Gentse havengroep gecontroleerd door de zakenman Philippe Van de Vyvere. Het bedrijf is als terminal operator uitgegroeid tot een van de grooste overslagbedrijven van Europa. Sea-Invest doet oa. ook aan de overslag van fruit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.