Nieuws Antwerpen Nieuwe opdracht voor SBE in Myanmar

Nieuwe opdracht voor SBE in Myanmar

Nieuwe opdracht voor SBE in Myanmar

Het Studiebureau voor Bouwkunde en Expertise (SBE) mag een proefproject aanvatten voor het meer bevaarbaar maken van de Irrawaddy, de ruim 2.000 km lange rivier die het land doorkruist en ook meteen de economische slagader van het land is. De opdracht ligt in het verlengde van een haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheid om op de rivier een grote waterkrachtcentrale te installeren en de rivier tegelijk beter bevaarbaar te maken en overstromingen te beperken. Die opdracht viel dit voorjaar bij de vorige handelsmissie van Kris Peeters naar Myanmar.

SBE concentreert zich als studiebureau op waterbouw, burgerlijke bouwkunde, industriële staalconstructies en traditionele gebouwen.

Rik Thomas gaf in 2008 in een interview aan Gazet Van Antwerpen de haveninfrastructuren in de Belgische havens, petrochemische installaties, het Centraal Station van Antwerpen en delen van het HST-traject als voorbeelden van belangrijke projecten waar SBE bij betrokken was. ”We voeren ook veel buitenlandse projecten uit voor Belgische opdrachtgevers, vooral in de baggerwereld, water- en staalbouw. We hebben nu ook een eerste aanzet gemaakt voor rechtstreekse opdrachten in het buitenland, zoals de nieuwe sluis in het Spaanse Sevilla. Ook zijn we actief betrokken bij het ontwerp van de nieuwe sluizen op het Panamakanaal.”

Recent verkreeg het ingenieursbureau nog , samen met de Australische groep MBC Mining, de opdracht om de technische haalbaarheid van het geplande Nicaraguakanaal te bestuderen.Bij SBE aan de Slachthuiskaai in Sint-Niklaas werken ongeveer 60 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.