Nieuwe overnames voor Antwerpse Van Mossel Automotive Groep

ANTWERPEN – Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, neemt de PSA merken over van Garage Govaerts. De Peugeot vestiging in Diest zal worden uitgebreid waardoor de Citroën verkoopactiviteiten in Halen deze zomer naar de vernieuwde showroom in Diest kunnen verhuizen. De werkplaatsactiviteiten zullen wel al in Diest plaatsvinden.

In 2020 realiseerde Van Mossel Automotive Groep al eerder overnames van garage Hens in Lier, garage Panken in Leuven en garage Serneels in Aarschot. Nu neemt het van Garage Govaerts dus ook de Peugot vestiging in Diest en de Citroën garage in Halen over.

“We waren in België al actief met Peugeot en Citroën met de dealergroepen Van Mossel Bruyninx en Van Mossel Van Kelst”, zegt Eric Berkhof, ceo Van Mossel Automotive Groep. “Het toevoegen van een extra locatie van deze merken is een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige dealergroepen en leasingmaatschappijen.”

Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een grote speler binnen de automotive van Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit de Antwerpse regio en het Limburgse Bruyninx.

In totaal telt het Antwerpse bedrijf bijna 200 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Met ruim 3.300 medewerkers realiseert de Van Mossel Automotive Groep een omzet van zo’n 2,5 miljard euro op jaarbasis.