Nieuws Antwerpen Nieuwe start-ups bekend voor acceleratorprogramma The Birdhouse

Nieuwe start-ups bekend voor acceleratorprogramma The Birdhouse

Nieuwe start-ups bekend voor acceleratorprogramma The Birdhouse

ANTWERPEN – Uit meer dan 650 kandidaten werden 18 start-ups gekozen die aan het acceleratorprogramma The Birdhouse mogen beginnen. Daarvan komen er 10 uit Antwerpen. Heel wat nieuwe ondernemers hebben businessmodellen die andere ondernemers ontzorgen, of die artificiële intelligentie en machine learning omarmen.

Ondertussen bestaat het acceleratorprogramma The Birdhouse al 3 jaar. Gedurende 6 maanden worden deelnemende start-ups persoonlijk begeleid in de uitbouw van hun onderneming en kunnen ze een investeringsaanvraag indienen bij de bank. Maar voor je kan deelnemen, moet je wel een strenge selectie overleven. “Die selectieve aanpak werpt zijn vruchten af, want 9 op de 10 start-ups bestaat vandaag nog. Ze stellen samen ondertussen al meer dan 400 mensen te werk”, benadrukt Jan-Willem Callebaut, ceo van The Birdhouse.

Opvallende trends

De zesde lichting van deelnemers werd vandaag bekendgemaakt en bestaat uit 18 start-ups, gekozen uit meer dan 650 kandidaten. Daarvan komen er 10 uit Antwerpen en 8 uit Gent. Zij beginnen deze week al met het intensieve programma. Opvallend is dat daarbij heel wat bedrijven zitten die B2B-diensten aanbieden. Meerdere start-ups zetten eveneens in op artificiële intelligentie (AI) en machine learning. Traditioneel vakmanschap wordt ook nog naar waarde geschat, maar dan gecombineerd met het gebruik van online kanalen om een nieuw publiek aan te boren.

Een blik op het lijstje met Antwerpse start-ups die geselecteerd zijn, bevestigt deze trends. Zo is er Brickbook, waarmee bouwbedrijven de gepaste partners kunnen vinden om projecten te realiseren. iRetailCheck ontwikkelt dan weer artificieel intelligente beeld- en video-analysetechnologie die retailers helpt om efficiënter te werken, de marge te verbeteren en de verkoop te verhogen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.