868ccae9-391a-4009-be20-532490fc6343-05052025182140 Lara en Roxanne van Deli n° 7 in hun zaak in de Bordeauxstraat. © Patrick De Roo

Nieuwe start voor Roxanne en Lara van Cordoba op Eilandje

Bijna tien jaar lang maakten ze op het Eilandje het mooie weer met hun populaire eetzaak Cordoba. Dan stopte het. Nu zijn de dames achter Cordoba terug, en weer op het Eilandje. Deli n° 7 is kleinschaliger, maar even funky.

Tot voor kort was er de zeer creatieve en ambachtelijke bakkerij Fresh Tart gevestigd. Wegens te klein verhuisde die naar de Sint-Katelijnevest. Maar voor Roxanne Peeters (33) en Lara Ghyselinck (29) was de smalle pijp in de Bordeauxstraat precies wat ze zochten.

Sinds een paar dagen serveren ze er een beperkte, maar uitgekiende kaart voor ontbijt en lunch. Beide dames hebben hun sporen al ruimschoots verdiend. Meer dan tien jaar geleden startte Roxanne Peeters delizaak Cordoba, prachtig gelegen aan het Willemdok, met zicht op het MAS. “Behalve het MAS en café Batavier was er niks op het Eilandje.” Pionierszaak Cordoba floreerde, maar twee jaar geleden stopte het.

© Patrick De Roo

Roxanne Peeters: “Ik had ondertussen ook de bar Cordobar in de Volkstraat geopend, zo was ik dag en nacht bezig. Dat werd te veel.“ Ze wijst op haar licht opzwellend buikje. “De bar heb ik behouden, maar ik wil het nu wel kalmer aan doen.” Lara Gyselinck was bij Cordoba de kracht in de keuken. Na de stopzetting vertrok ze naar New South Wales in Australië.

“Ik wou per se in een restaurant gaan werken en mijn ouders kenden in Australië iemand. Ik heb daar uiteindelijk in twee restaurants en een deli gewerkt.“ Toen beide dames elkaar opnieuw ontmoetten, bleek al snel dat de goesting terug was.

Roxanne Peeters: “Dat moest terug op het Eilandje gebeuren. Ik hou van deze omgeving, niet alleen de buurt maar ook het volk is hier anders. Ook nu krijgen we al opnieuw van veel mensen een goedendag.“ Lara Gyselinck: “Van wat ik heb opgestoken in Australië, vind je een en ander terug op onze kaart. Zoals het cornbread met blauwe bessen en maple butter.”

Kleinschaligheid

De kleine kaart verraadt nog meer inventiviteit: een gegrilde croissant met beenham, Gouda en Sugo. Of de speciale brioche. Roxanne: “We kozen voor de kleinschaligheid. Cordoba was te groot, je had ook personeel nodig. Hier doen we alles met ons twee en maken we ook alles zelf, telkens op de dag zelf. Niks uit een potteke.“

Lara Gyselinck: “Onze americain bijvoorbeeld, die malen we zelf, na een dagje marineren. Die bleek de eerste dagen hier een succes, net als de focaccia’s, waarvoor we elke dag iets anders bedenken.” Dat de ruimte binnen nauwelijks plaats biedt, vinden ze niet echt een probleem. “ Er is een terrasje en hier gebeurt vooral takeaway, met al die werkende mensen in de buurt. We hebben ook onze prijzen bewust laag gehouden en de porties groot.”

Deli n° 7 in de Bordeauxstraat. © Patrick De Roo