Nieuws Antwerpen Nieuwe uitvalbasis voor groeibedrijven in Antwerpen

Nieuwe uitvalbasis voor groeibedrijven in Antwerpen

Nieuwe uitvalbasis voor groeibedrijven in Antwerpen

the-birdhouseNa alweer een intensieve selectieronde maakte The Birdhouse woensdagavond 14 december de start-ups bekend die worden opgenomen in het zes maanden durende accelerator programma. Dertig ervaren mentoren selecteerden vijftien kandidaat-groeibedrijven.

Het nieuwe accelerator programma gaat van start op 9 januari 2017. Negen uitverkorenen worden verspreid over Gent en zes nemen hun intrek in de gloednieuwe tweede locatie van The Birdhouse in Antwerpen. De zes startups met als uitvalbasis de Friendship Building aan de Rijnkaai 37 in Antwerpen zijn: World of Waw, iFLUXsampling, Slickapps/Cheers, PixelBrave, Hublio en Alma.Care.
De negen voor Gent zijn:  Luggage Butler, Washcot, Wonky, AcademicLabs, Friends and Fools, Kayzr/BeSports, Sparble, LumiGen en Draw.

Het accelerator programma voor ambitieuze start-ups en startende ondernemers van The Birdhouse helpt bij het uitbouwen van hun business model met coaching sessies, ervaren mentoren en een uitgebreid netwerk.
Jan-Willem Callebaut (23) en Magali Renard (25), zelf twee jonge ambitieuze ondernemers, zijn de oprichters van The Birdhouse.

“Het was zeker geen makkelijke keuze”, bevestigt The Birdhouse CEO Jan-Willem Callebaut. “De kwaliteit van de gekozen groeibedrijven ligt zeer hoog, dus we mogen spreken van een geslaagde applicatieronde! Van de 344 groeibedrijven die zich inschreven, had 34 % al een afgewerkt product en 10 % een investeerder.”

93% van de 344 kandidaat-bedrijven gaven aan het meeste nood te hebben aan mentorship door ervaren ondernemers. Een netwerk opbouwen komt op de tweede plaats en tenslotte investeerders vinden.

Afspraak eind juni 2017 in The Birdhouse Antwerpen om te zien of de zes klaar zijn om te gaan vliegen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.