Nieuws Antwerpen Nieuwe voorzitter voor ETION

Nieuwe voorzitter voor ETION

Nieuwe voorzitter voor ETION

Dirk Vandeputte, gedelegeerd bestuurder van Vandeputte Safety International uit Boechout, volgt Herman Van de Velde, de voormalige ceo van lingeriegroep Van de Velde uit Schellebelle, op als voorzitter van werkgeversorganisatie ETION. Dat werd op de recente algemene vergadering beslist.

Veertien jaar lang was Herman Van de Velde actief bij ETION. Eerst nam hij zeven jaar lang het voorzitterschap van de regio Oost-Vlaanderen op. De voorbije zeven jaar was hij nationaal voorzitter. Tijdens dat mandaat stimuleerde hij de groei van de werkgeversbeweging en was hij een drijvende kracht achter de naamsverandering van VKW naar het huidige ETION.

Dirk Vandeputte maakt al lange tijd deel uit van het toenmalige VKW, aangezien zijn vader Gilber kringvoorzitter van Antwerpen was. In 2003 trad Dirk Vandeputte toe tot het regiobestuur van Antwerpen-Mechelen. Een paar jaar later, in 2008, nam hij een zitje op in de Raad van Bestuur van VKW Denktank vzw om vervolgens, in de voetsporen van zijn vader, in 2013 regiovoorzitter van Antwerpen-Mechelen te worden.

Op de ‘Made in’ vraag wat de nieuwe voorzitter zijn objectieven en prioriteiten zijn, antwoordt Dirk Vandeputte:
“Ik wil de richting die mijn voorganger Herman Van de Velde insloeg, verderzetten. Ethisch ondernemen staat bij ons centraal. Met die specifieke invalshoek willen we, ook bij jongeren, het ondernemerschap op een positieve manier promoten. Belangrijk hierbij is dat we als organisatie ook blijvende aandacht hebben om effectief te doen wat we ‘preken’. We have to walk our talk. De afgelopen jaren kenden we met ETION een gestage groei. Die groei wensen we uiteraard te continueren. Daarbij blijven we vooral onze rondetafelgroepen in de markt zetten. Het is een unieke manier om peers elkaar te laten ontmoeten en interactie tussen de leden te creëren.”

Dirk Mertens, afgevaardigd bestuurder De Boer Waterproofing Solutions nv in Schoten, volgt Dirk Vandeputte op als ETION regio-voorzitter Antwerpen-Mechelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.